Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 15
Yarı Göçerlik Sisteminde Yetiştirilen Morkaraman Koyunlarda Bazı Döl Verim Özellikleri
2020
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Iğdır ilinde yarı göçerlik sisteminde yetiştirilen Morkaraman koyunlarında yetiştirici şartlarında döl verim özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırma verileri Iğdır ilinde yarı göçerlikle hayvancılık yapan ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı, Basit Tesadüfi Örnekleme Yöntemine göre belirlenen 174 yetiştiricinin sürülerinden elde edilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde Ki-Kare ( c 2 ) testi kullanılmıştır. Morkaraman koyunlarında döl verim özelliklerinden; kısırlık, doğum, ikizlik, yavru atma, gebelik, doğum sonrası kuzu ölümü ve anaç koyun ölüm oranlarının sırasıyla %4.54, %90.24, %12.20, %5.22, %95.46, %4.88 ve %1.34 olduğu tespit edilmiştir. Damızlıkta kullanma yaşı, koçaltı koyun başına kuzu sayısı ve doğuran koyun başına kuzu sayısı sırasıyla 16.83 ay, 0.99 ve 1.11 baş olarak belirlenmiştir. Yetiştiricilerin büyük kısmının (%92.5) koç katım öncesi yemleme yapmadıkları belirlenmiştir. Koç katımının ağırlıklı olarak Eylül ayında (%82.2) yapıldığı görülmüştür. Kızgınlıklar ortalama 28.19 gün içerisine yoğunlaşmış ve toplam çiftleşme mevsimi uzunluğu 58.51 gün olarak belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

In The Semi-immigration System Grown Morkaraman Sheep Some Doll Productivity Characteristics
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out in order to determine the productivity characteristics in the cultivating conditions of Morkaraman sheep grown in the semi-immigration system in the province of Iğdır. The research data was obtained from the breeds of 174 farmers who have half-immigration livestock in the province of Iğdır and registered in the Damızlık Sheep and Sheep Farmers Association, identified according to the Simple random sample method. The Ki-Kare (C2) test was used for the evaluation of the data. In Morkaraman cows, the rate of infertility, childbirth, twinity, breeding, pregnancy, postpartum sheep death and mother sheep deaths was respectively 4.54, 90.24, 12.20, 5.22, 95.46, 4.88 and 1.34 per cent. The age of use, the number of sheep per sub-training sheep and the number of sheep per breeding sheep are determined as 16.83 months, 0.99 and 1.11 head, respectively. The majority of farmers (92.5%) have been determined that they did not eat pre-training. The coaching rate was seen mainly in September (82.2%). The anger was concentrated in an average of 28.19 days, and the total season length was determined to be 58.51 days.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 678
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini