Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 138
 İndirme 48
Honamlı Keçilerinin Bazı, Döl Verimi, Büyüme ve Morfolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
2018
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde özellikle Toros Dağları’nda yaygın olan Honamlı Keçi Irkının (n=200) bazı morfolojik özelliklerinin tanımlanması amaçlanmıştır. Geleneksel çiftçilerin yetiştirdiği keçilerden Canlı Ağırlık, Cidago Yüksekliği, Göğüs Derinliği, Vücut Uzunluğu, Göğüs Çevresi, Sağrı Yüksekliği, Kuyruk Uzunluğu, Baş Uzunluğu, Alın Genişliği, Ön İncik Çevresi ve Arka İncik Çevresi verileri alınmıştır. Doğrusal vücut ölçümleri ile LBW için regresyon analizi yapılmıştır. Veriler yaş ve cinsiyet desenine göre sınıflandırılmıştır. Yaş  ve cinsiyetin tüm vücut ölçülerine etkisi önemli (P <0.01) bulunmuştur. Canlı ağırlık ve bazı doğrusal vücut ölçüleri arasında her yaşta pozitif korelasyon görülmüştür (P <0.01). Regresyon analizi sonucu,  göğüs derinliği, vücut uzunluğu, göğüs çevresi, alın genişliği ve ön incik çevresi ölçüleri kullanılarak canlı ağırlığın tahmin edilebileceğini göstermiştir. Üreme özelliklerinden doğum, kısırlık, tek ve ikiz doğum oranları sırasıyla % 87, % 13, % 71 ve % 28 olarak belirlenmiştir. Doğuran keçi başına ve teke altı keçi başına düşen oğlak sayıları sırasıyla; 1.28 ve 1.11 olarak bulunmuştur. Çalışmada 190 baş oğlak kullanılmış olup; ikiz ve tekiz oğlaklarda doğum ağırlıkları sırasıyla 3.58 kg ve 3.95 kg, sütten kesim ağırlıkları 24.94 kg ve 28.69 kg, süt emme dönemi günlük canlı ağırlık artışları 0.180 kg ve 0.205 kg olarak belirlenmiştir. Oğlakların doğumdan sütten kesime kadar (120.gün) olan dönemdeki yaşama gücü oranı % 80 olarak bulunmuştur

Anahtar Kelimeler:

Identification Of Some Of The Honamly Sheep, Doll Productivity, Growth and Morphological Characteristics
2018
Yazar:  
Özet:

This study aims to identify some morphological characteristics of the Honamlı Keçi breed (n=200), which is common in the Mediterranean region of Turkey, especially in the Toros Mountains. From the cows that traditional farmers cultivate, the data were taken from the Live Weight, Cidago Height, Breast Deepness, Body Length, Breast Environment, Height Height, Hole Length, Head Length, Hole Length, Front Hole Environment and Back Hole Environment. Regression analysis for LBW is performed with correct body measurements. The data is classified according to age and gender pattern. The effect of age and gender on all body dimensions was significant (P <0.01) found. A positive correlation between the living weight and some linear body measurements has been observed at all ages (P <0.01). The results of the regression analysis showed that the living weight can be predicted using the measurements of the breast depth, body length, breast circle, head width, and front pen surroundings. The rate of births, infertility, single and twine births from the reproductive characteristics is 87, 13, 71% and 28% respectively. The number of boys per female and per six female was 1.28 and 1.11 respectively. The study used 190 head boys; birth weights in twins and single boys were 3.58 kg and 3.95 kg respectively, milk cut weights 24.94 kg and 28.69 kg, milk absorption period daily living weight increases were 0.180 kg and 0.205 kg. The child’s life rate in the period from birth to milk cut (120 days) was 80%.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.482
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini