Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 31
 İndirme 4
İlkokullarda Uzaktan Eğitime Yönelik Paydaş Görüşleri / Stakeholder Views on Distance Education in Primary Schools
2021
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, COVID-19 salgını nedeniyle Türkiye’deki ilkokullarda, 2019/2020 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminden itibaren uygulanmaya başlanan zorunlu uzaktan eğitimin etkisini paydaşlar açısından değerlendirmektir. Çalışmada eğitimin en önemli paydaşlarından olan öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin uzaktan eğitim sürecine yönelik görüşleri alınmıştır. Bu kapsamda çalışmanın, ilkokullarda uzaktan eğitime yönelik mevcut sorunların tespit edilmesine ve uzaktan eğitimin daha etkili bir şekilde planlanmasına yardımcı olması amaçlanmıştır. Araştırmada nitel ve nicel yöntembilimlerinin bir arada bulunduğu karma desen kullanılmıştır. Veriler ise genel tarama modeli çerçevesinde toplanmıştır. Bu doğrultuda ilkokulda görev yapan öğretmenlere, ilkokul öğrencilerine ve öğrenci velilerine anket uygulanmıştır. Araştırmanın evrenini 2019/2020 eğitim-öğretim yılı 2. döneminden itibaren Türkiye’de uzaktan eğitime tabi olan ilkokul öğrencileri, ilkokul öğretmenleri ve öğrenci velileri oluşturmaktadır. Online olarak gerçekleştirilen ankette, hedeflenen sayının üzerinde veri toplanmıştır. Bu kapsamda ilkokulda görev yapan 607 öğretmen, 323 öğrenci ve 1166 öğrenci velisi olmak üzere toplam 2096 katılımcıya anket uygulanmıştır. Toplanan veriler uzaktan eğitime yönelik öğretmen, öğrenci ve veli görüşlerini saptamak amacıyla, verilerin frekansları ve yüzdelik dilimleri kapsamında nicel olarak sunulmuş ve yorumlanmıştır. Ayrıca ankette yer alan açık uçlu sorular da araştırmanın nitel boyutunu ortaya koymaktadır. Sonuç olarak katılımcıların büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitime erişimlerini sağlayacak donanım ve altyapıya sahip olduklarını ifade etseler de, okulda verilen eğitimin daha verimli olduğunu belirtmişlerdir. Katılımcıların çoğunluğunun uzaktan eğitimin devam etmesini istemedikleri görülmüştür. Ayrıca açık uçlu sorulara verilen yanıtlarda katılımcılar uzaktan eğitimi sağlık, teknoloji, fırsat eşitliği, eğitimin kalitesi, öğrenci gelişim düzeyine uygunluğu, donanım ve altyapı gibi konularda değerlendirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Remote Education in Primary Schools/Stakeholder Views on Distance Education in Primary Schools
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to evaluate the impact of compulsory distance education that began to be applied in primary schools in Turkey due to the COVID-19 epidemic, from the second period of the 2019/2020 educational year. The study has taken the views of teachers, students and guardians, the most important stakeholders of education, on the process of distance learning. In this context, the study aims to help identify the existing problems of distance learning in primary schools and to plan the distance learning more effectively. In the research, the karma pattern was used where qualitative and quantitative methods combined. The data is collected in the framework of the general scan model. In this direction, the survey was applied to the teachers who work in the primary school, to the primary school students and to the student guardians. The universe of research is formed by primary school students, primary school teachers and student guardians who undergo distance education in Turkey from the 2nd period of the 2019/2020 educational year. In the online survey, data was collected over the target number. A total of 2096 participants, including 607 teachers, 323 students and 1166 student guardians, were surveyed in this framework. The data collected are quantitatively presented and interpreted within the frequencies and percentage divisions of the data in order to determine the opinions of teachers, students and guardians on distance learning. Also, the open end questions in the survey also reveal the quality size of the research. As a result, although a large majority of participants said they have equipment and infrastructure to provide access to distance education, they pointed out that the education provided in the school was more efficient. The majority of participants did not want the distance education to continue. In the answers to open-end questions, participants also evaluated distance education on topics such as health, technology, equality of opportunities, quality of education, accuracy to the level of student development, equipment and infrastructure.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 654
Atıf : 4.146
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi