Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 108
 İndirme 69
Duygusal Emek Konusunu Araştıran Lisansüstü Tezlere Yönelik Bir İçerik Analizi Değerlendirmesi
2019
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Türkiye’deki üniversitelerde duygusal emek konularında yapılan lisansüstü tezlerinin mevcut durumlarını ve genel profillerini belirlemektir. Bu araştırma, Türkiye’de 2007-2018 yılları arasında duygusal emek konularında hazırlanmış lisansüstü tezlerinin genel eğilimlerini belirlemek amacıyla belirli koşullar çerçevesinde kategorilere ayrılarak sınıflandırılmış ve konu ile ilgili tezlerin toplu bir şekilde görülmesine imkân sağlamaya çalışmıştır. Çalışmada YÖK Ulusal Tez Merkezi’nden elde edilen, Türkiye’de duygusal emek konusunda 2007-2018 yılları arasında erişime açık (izinli) durumunda olan lisansüstü tezler, içerik analizi yöntemi ile yorumlanmıştır. Çalışmada tezler; yazılan lisansüstü düzeyleri, yazıldıkları dil, yıllara göre dağılımı, yazıldığı enstitü, üniversite, ait oldukları anabilim dalı, araştırmacıların cinsiyetleri, tez danışmanlarının unvanları, tezlerin araştırma yöntemleri, tezlerin araştırma teknikleri ile tezlerin yazıldıkları sektörler ve uygulama alanları kapsamında sınıflandırılarak ele alınmıştır. Duygusal emek alanında yazılmış lisansüstü tezlerin içerik analizi yöntemi ile incelenerek bu alanda yapılmış mevcut lisansüstü tezlerin durumunun ortaya koymaya çalışıldığı bu araştırma ile gelecekte duygusal emek konularında çalışma yapacak olan araştırmacılara yol gösterici olması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Duygusal Emek Konusunu Arastiran Li̇sansustu Tezlere Yoneli̇k Bi̇r İceri̇k Anali̇zi̇ Degerlendi̇rmesi̇
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the current status and general profiles of the graduate theses on emotional work in the universities in Turkey. This research has been classified in categories in the framework of specific conditions in order to determine the general trends of the graduate theses prepared in the field of emotional work in Turkey between 2007-2018 years and has been attempted to enable the subject-related theses to be viewed collectively. Graduate theses obtained from the YÖK National Thesis Center in the study, which are open to access between 2007-2018 years on emotional work in Turkey, have been interpreted by the method of content analysis. In the study, the theses were discussed by categorizing the written graduate levels, the language they wrote, the year-by-year distribution, the institute they wrote, the university, the branch of the anatomy to which they belong, the gender of the researchers, the titles of the thesis consultants, the research methods of the thesis, the research techniques of the thesis and the sectors in which the thesis was written and the fields of application. The study of the postgraduate theses written in the field of emotional work is expected to be a guide to the researchers who will work in the field of emotional work in the future, with this study which tries to reveal the status of existing postgraduate theses done in this field by examining the method of content analysis.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.902
Atıf : 17.902
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi