Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 9
Turkiye’de Problem Davranislar Ile İlgili Yapilan Lisansustu Egitim Tezlerinin Cok Boyutlu Olarak İncelenmesi
2021
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’de problem davranışlar ile ilgili yapılan lisansüstü eğitim tezlerinin çok boyutlu olarak incelenmesidir. Araştırmada nitel araştırma yaklaşımlarından doküman incelemesi yöntemi kullanılmıştır. Araştırmaya Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) tez arşivinden yapılan tarama sonucunda elde edilen ve 1997-2019 yılları arasında erişime açık olan 60 lisansüstü tez dahil edilmiştir. Araştırmaya dahil edilen tezler, araştırmacılar tarafından önceden hazırlanan tez analizi formu kullanılarak analiz edilmiştir. Hazırlanan formda tezler yazar adı, yayın yılı, hangi üniversite, enstitü, anabilim dalı, şehir, tez düzeyi/türü, danışman ünvanı, araştırma yöntemi, veri toplama aracı, veri analizi yöntemi, katılımcılar ve yöntemine göre incelenmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, problem davranışlar ile ilgili en fazla tezin 2018 yılında, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Özel Eğitim ana bilim dalında yazıldığı görülmüştür. Ayrıca, yüksek lisans tezlerinin sayısının fazla olduğu, araştırmalarda en fazla ilişkisel tarama modelinin ve ölçeklerin kullanıldığı gözlemlenmiştir. Gerçekleştirilen inceleme çerçevesinde elde edilen bulgular yüzde ve frekans tablolarıyla yorumlanmış, ileride yapılacak araştırmalar için önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Multidimensional Examination Of Postgraduate Education Theses Related To Problem Behavior In
2021
Yazar:  
Özet:

Aim of this study is to examine current research trends in postgraduate theses related with problem behavior in Turkey. Document analysis as one of the qualitative research methods was used in the study. The study included 60 open-access postgraduate theses obtained from the thesis archive of Higher Education Council (YOK) of Turkey between 2015-2019. Theses included in the research were analyzed using thesis analysis form prepared by the researchers. In the prepared form, theses were examined according to year, level of thesis, university, institute, department, title of thesis supervisor, research model, participant and number of participants, data collection tool and data analysis method. According to the results of the study, it was determined that the most theses on problem behaviors were written in 2018 in the Institute of Educational Sciences and Special Education departments. In addition, it was observed that the number of master theses is higher and the relational survey model and scales are used the most in research. The results obtained within the framework of the investigation were interpreted with percentage and frequency tables and recommendations were presented for future research.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.548
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini