Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 629
 İndirme 40
Dua ve Dinî Başa Çıkma: Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri Örneği
2019
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Din, travma ile mücadele etmeye çalışan insan için birtakım destekleyici öğelere sahiptir. Bunlarınbaşında dua gelmektedir. Dua genellikle, dinî başa çıkmanın fiilen başladığı an olarak değerlendirilmektedir. Birey dua ederek yalnızlık hissine çözüm bulabilmekte, Tanrı’nın yardımını isteyerek yaşadığı problemleri çözecek gücü toplayabilmektedir. Bu bağlamda duaçok kullanılan başa çıkma yöntemlerinden biridir. Çalışma şehit ailelerinin, gazilerin ve gazi ailelerinin yaşadıkları başa çıkma sürecinde duanın işlevini görmeyi amaçlamaktadır. Araştırma sonucuna göre duayaçok rahatlamak, huzur bulmak ve sabır için müracaat edilmektedir. Şehit yakınları yaşadıkları kayıp acısının dua ederken hafiflediğini söylemektedir. Gaziler, çocuklarının iyiliği ve uğruna yaralandıkları millî değerlerin selameti için dua etmektedirler. Gazi yakınları dualarında, çocuklarını, sabrı ve millî değerleri vurgulamaktadırlar. Dua etmek, bireysel bağlamda farklı yansımalar göstermekle birlikte, başa çıkmaya olumlu yansımakta ve travma yaşamış kişinin duygusal yönden daha güçlü olmasına katkı sağlamaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Prayer and Religion: The example of the Shahid families, the Gazis and the Gazi families
2019
Yazar:  
Özet:

Religion has a number of supporting elements for a person trying to fight trauma. The prayer comes at the beginning. Prayer is often considered as the moment when the religious dealing actually begins. The individual is able to find a solution to the feeling of loneliness by praying, and he is able to gather the power to solve the problems he experiences by asking for God’s help. In this context, prayer is one of the many methods of dealing with. The work aims to see the function of prayer in the process of dealing with the families of the martyrs, gazis and gazi families in which they live. The research finds that prayer is a prayer for relaxation, for peace and for patience. He says that he relieves the loss of his suffering while praying. They pray for the good of their children and for the blessing of the national values they have been injured. In their prayers, their children, their patience and their national values are highlighted. Prayer, while showing different reflections in the individual context, reflects positively to cope with and contributes to the person who has experienced the trauma to become more emotional strong.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 619
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi