Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 36
 İndirme 8
Türkiye ve Gelişmiş Ülkelerin Bilişim Teknolojileri Öğretim Programlarının Benzer ve Farklı Özellikleri
2020
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan bilişim teknolojileri öğretim programı ile küresel ekonomide önemli yerleri olan, bilgiyi üreten ve teknolojiye aktaran gelişmiş ülkelerden; İngiltere, Avustralya ve Birleşik Devletler’in (Kaliforniya, Massachusetts ve Florida eyaletleri) bilişim teknolojilerine yönelik öğretim programlarının incelenmesi ve programlara ilişkin ortak özelliklerin, eğitim durumlarının, ölçme ve değerlendirme yollarının belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’de ve gelişmiş ülkelerde uygulanan bilişim teknolojileri dersi öğretim programlarında öğrencilere kazandırılması hedeflenen ortak özellikler belirlenmiş olup farklılıklar analiz edilmiştir. Tarama modeli niteliğinde betimsel bir çalışma olan bu araştırmada veriler, belgesel tarama yönteminde doküman analizi tekniği ile toplanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, Türkiye ve gelişmiş ülkelerin bilişim teknolojileri dersi öğretim programlarında kazandırılması planlanan özelliklerin/ yeterliklerin/standartların/öğrenme çıktılarının, eğitim durumlarının, ölçme ve değerlendirme yollarının bazı açılardan benzerlik gösterdiği tespit edilmiştir. Gelişmiş ülkelerin programlarında sarmallık ve aşamalılık ilkelerinin dikkate alındığı ve kazandırılmak istenen özelliklerin bilginin doğasına uygun olarak yapılandırıldığı tespit edilmiştir. Türkiye'de uygulanan programda ise gerek sarmallık gerekse aşamalılık bakımından eksiklikler olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Information Technologies Of Turkey and Developing Countries Similar and Different Features Of Teaching Programs
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to study the educational programs of the UK, Australia and the United States (California, Massachusetts and Florida) for information technologies and to determine the common characteristics, educational conditions, measurement and evaluation methods related to the programs, which are important places in the global economy. In accordance with this objective, the common features aimed at providing students in the course of information technology applied in Turkey and developed countries have been identified and the differences have been analyzed. In this study, which is an imaginary study in the nature of the scan model, the data is collected through the document analysis technique in the documentary scan method. According to the results obtained, Turkey and developed countries have found that the characteristics/qualifications/standards/learning outcomes, educational conditions, measurement and evaluation methods are similar in some respects. It has been found that the principles of inclination and graduality are taken into account in the programmes of developed countries and that the characteristics to be obtained are structured according to the nature of knowledge. In Turkey, the program has been implemented and it has been determined that there are shortcomings in terms of stagnation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 890
Atıf : 7.031
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi