Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Dna Repair Mechanisms: Dna Repair Defects and Related Diseases
2022
Dergi:  
Demiroğlu Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

The deoxyribonucleic acid (DNA) of living organisms is damaged by exogenous and endogenous agents. These damages are repaired by a series of repair mechanisms. These repair mechanisms function both directly and indirectly. Photoreactivation, repair by O6-methylguanineDNA-methyltransferase, base-excision repair, nucleotide-excision repair, DNA double-strand break repair, homologous recombination repair, non-homologous end-joining, and mismatch repair are some examples of these mechanisms. Many damages, such as DNA strand breakage in the genome and base-base mismatches during replication, are repaired by various repair systems. There are some anomalies and disorders that develop when damage cannot be repaired or when the repair processes are impaired. These include xeroderma pigmentosum, Cockayne syndrome, Bloom syndrome, Werner syndrome, Huntington's disease, ataxia-telangiectasia, Nijmegen breakage syndrome, and Fanconi anemia. The functioning of DNA repair systems and the diseases caused by their defects are discussed in this review.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Demiroğlu Bilim Üniversitesi Florence Nightingale Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 319
Atıf : 332
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini