Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 44
 Görüntüleme 69
 İndirme 35
Covid-19 Pandemi Sürecinde Uzaktan Eğitime İlişkin Sınıf Öğretmenlerinin Görüşleri
2021
Dergi:  
Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Covid-19 pandemi sürecinde ilkokulda yapılan uzaktan eğitime yönelik sınıf öğretmenlerinin görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Araştırma, Samsun ve Balıkesir illerinde görev yapmakta olan 35 sınıf öğretmeninin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma nitel araştırma desenlerinden biri olan özel durum çalışmasına göre hazırlanmıştır. Verilerin elde edilmesinde yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Görüşme formlarından elde edilen bulguların analizi içerik analiz yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmanın sonucunda; uzaktan eğitim kavramının sınıf öğretmenlerine internet üzerinden etkileşimli ders işleme, okul dışından eğitim, farklı ortamlarda eğitim, internet ortamı, EBA, kitle iletişim araçlarıyla yapılan eğitim, aile ve öğretmen iş birliğiyle eğitim, etkileşimin sınırlılığını gerektiren ortamda kendi kendine öğrenme, dijital dünya, yenilenme, eğitim teknolojisi ve sürekli ve ulaşılabilir eğitim kavramlarını çağrıştırdığı tespit edilmiştir. Ayrıca uzaktan eğitimin sürekliliği ve iletişim ve etkileşimi sağlamaya yönelik önemli katkılarının olduğu sonucuna ulaşılmıştır. İlaveten uzaktan eğitim sürecinde aileden, öğrenciden, öğretmenden, kitle iletişim aracından ve ortamdan kaynaklı sorunların olduğu belirlenmiştir. Ayrıca sınıf öğretmenlerinin öğrencileri değerlendirmede; çoktan seçmeli test, etkinlik ödevi, soru cevap yöntemi, web2.0 araçları ile etkinlik hazırlama, velilerden gelen videoların değerlendirilmesi, dijital etkinlikler ve oyunlar ve proje gibi değerlendirme yöntemlerini kullandıkları ya da değerlendirmeyi nasıl yapacaklarını bilmedikleri sonuçlarına ulaşılmıştır. Ulaşılan bu sonuçlara dayanarak; öğretmenlere, ailelere, öğrencilere yönelik bazı önerilerde bulunulmuştur. Uzaktan eğitim konusu ile ilgili öğretmenlere hizmet içi eğitim verilmesi önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Covid-19 Pandemic Opinions Of Teachers On Remote Education
2021
Yazar:  
Özet:

This study aims to identify the opinions of classmates on distance learning in primary school during the Covid-19 pandemic process. The research was carried out with the participation of 35 class teachers working in Samsun and Fiskesir. The research is prepared according to a special case study, which is one of the research patterns of quality. For the obtaining of the data, a semi-configured conversation form was used. The analysis of the findings obtained from the interview forms was carried out by the method of content analysis. The concept of remote education has been found to call class teachers on interactive course processing via the internet, out-of-school education, education in different environments, internet environment, EBA, education by means of public communication, family and teacher cooperation education, self-learning, digital world, innovation, educational technology and continuous and accessible education concepts in the environment that requires limitation of interaction. It is also concluded that remote education has a significant contribution to the continuity and communication and interaction. In the process of remote learning, problems arising from the family, the student, the teacher, the medium of public communication and the environment have been determined. In addition, class teachers have achieved the results in the evaluation of students; they have already used or don’t know how to do the evaluation methods such as selectively tested, activity task, question answer method, web2.0 tools for the preparation of the event, the evaluation of videos from guardians, digital events and games and projects. Based on these findings, some recommendations have been made to teachers, families, students. Teachers in the field of distance education are advised to be taught in service.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Dergisi