Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 71
 İndirme 39
Project-based Learning Practices With Secondary School Students
2018
Dergi:  
International Online Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ortaokul öğrencilerine ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendi projelerini yapabilme ve tanıtabilme imkânı sağlayarak onlara sunulan bu imkânın akademik öz-yeterlikleri ve akademik motivasyonları üzerine etkisini belirlemek amaçlanmıştır. Bu araştırma, TÜBİTAK tarafından desteklenen 114K755 nolu “Kafkasın Mucitleri Bilimle Buluşuyor” başlıklı araştırma projesinin ikinci döneminden elde edilen sonuçların değerlendirilmesini ve projenin birinci döneminden elde edilen sonuçlarla karşılaştırılması sürecini içermektedir. Araştırmanın çalışma grubunu Kars il merkezinde bulunan ortaokul öğrencilerinden çalışmaya gönüllü olarak katılmak isteyen 7. sınıf öğrencilerinden 39 kişi oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak, “Akademik Öz-Yeterlik Ölçeği” ve “Akademik Motivasyon Ölçeği” kullanılmıştır. Tek grup ön test-son test deneysel desenin kullanıldığı bu çalışmada akademik öz-yeterlik ve akademik motivasyon ölçekleri ön test ve son test olarak uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda öğrencilerin kendi yeteneklerine ve bulundukları okul ortamlarına ilişkin güvenlerinde bir değişme meydana gelmediği belirlenmiştir. Öğrencilerin Akademik Motivasyon düzeyleri değerlendirildiğinde de sadece içe yansıtılmış dışsal motivasyon düzeylerinde bir farklılık meydana geldiği belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Benzer Makaleler




International Online Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.022
Atıf : 2.215
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini