Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 3
İslam ve Bilim: İkinci Bir İslami Altın Çağ İnşası İçin Din ve Bilimin Entegrasyonu
2021
Dergi:  
Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Müslüman ülkelerin bilimde yüzyıllardan beri geri kaldığı bilinmektedir. Bugün tüm İslam ülkeleri Batı’yı yakalamak için çok yoğun bir bilimsel çaba içine girmişlerdir. Peki Batı’yı yakalamamıza ne kadar bir süre kaldı? İşte bu sorunun cevabını bulmak için bu çalışmada 2016-2020 yılları arasında öncü İslam ülkelerinin bilimsel üretkenliği Batı ülkeleri ile karşılaştırıldı. Ayrıca dinin bilimsel üretkenliği engelleyip engellemediğini değerlendirmek için orta üst ve orta alt gelir grubundaki Hıristiyan, Müslüman, Budist ve Hindu ülkeler arasında karşılaştırmalar yapıldı. Öncü Müslüman ülkelerin onca ilerlemeye rağmen Batı’dan hala çok geride olduğu, bu şekilde devam ederlerse Batı’yı hiçbir zaman yakalayamayacakları gösterildi. Başta İslam olmak üzere dinlerin hiçbirisinin bilimsel üretkenlik için özel bir engel teşkil etmediği ortaya kondu. Bu sonuçlar İslam ülkelerinin bilimsel üretkenlikte çok ciddi artışlar yaptığı ve yakında Batı’yı yakalayacakları algısının bir yanılgı olduğunu göstermektedir. Eğer Müslümanlar bilim ve teknolojide Batı’yı yakalamak istiyorlarsa geçmişte yaptıkları gibi bir altın çağ inşa etmeliler. İslami Altın Çağda alimler din ve fen bilimlerini birlikte icra etmekteydiler. Bugün yapılması gereken geçmişten ilham alarak din ve bilimin entegre edildiği bir üniversite modelini hayata geçirmektir.

Anahtar Kelimeler:

Islam and Science: Integration Of Religion and Science To Build A Second Islamic Golden Age
2021
Yazar:  
Özet:

Today, all Islamic countries are undertaking intense scientific efforts to catch up with the West. So how long until we catch up with the West? The scientific productivity of leading Islamic countries was compared with Western countries in 2016-2020. Comparisons were also made between upper-middle and lower-middle-income Christian, Muslim, Buddhist, and Hindu countries. It was shown that the leading Muslim countries are still far behind the West despite all their progress and that they will never be able to catch up with the West if they continue in this way. It has been demonstrated that none of the religions, especially Islam, pose a particular obstacle to scientific productivity. These results show that the perception that Islamic countries significantly increased their scientific productivity and will soon catch up with the West is a fallacy. If Muslims want to catch up with the West in science and technology, they must create a golden age as they have done in the past. In the Islamic Golden Age, scholars used to practice religion and science in an integrated manner. What needs to be done today is to implement a university model in which religion and science are integrated with inspiration from the past.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 204
Atıf : 90
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini