Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 18
 İndirme 6
Malatya Arıcılık Faaliyetlerinin Genel Durum Tespiti Çalışması
2020
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma,ekolojik yapısı,arı yetiştiriciliği için uygun alanların fazlalığı, bitki çeşitliliği ile zenginliğine sahip olması nedeni ile önemli bir konuma sahip olan Malatya’da ki arıcılık faaliyetlerinin durumunu değerlendirmek amacıyla yapılmış olup, bu kapsamdaki çalışmalar rastgele seçilmiş 100 arı yetiştiricisine uygulanan anket çalışması ile saptandı. Bu anket çalışmasında 33 soru ile arıcıların yaşları, kaç yıldır arıcılık yaptıkları,  eğitim durumları, bal verimleri, koloni sayıları, ana arı üretimi ile değişimi, hastalık ile zararlılarla mücadeleleri,  arıcılığa başlama nedenleri, arıcılık dışı faaliyetleri, gezginci arıcılık durumları, besleme şekil ile zamanları, koloni kayıpları, arıcılıkta karşılaştıkları en önemli sorunları, pazarlama ile satış faaliyetleri ve üretilen arı ürünleri gibi konular hakkında önemli veriler elde edildi. Elde edilen verilere göre, Malatya ili arıcılığının genel durumu saptandı. Arıcılık faaliyetlerindeki başlıca eksiklikler eğitim, ürün pazarlama, ana arı üretimi veya temini, hastalık ve zararlılar ile mücadele olarak ortaya kondu. Sonuç olarak, bu çalışmanın Malatya’daki arıcılık faaliyetlerinin önceliklerinin ve eksikliklerinin saptanması açısından yararlı olduğu ve daha sonra yapılacak çalışmalarda yol gösterici olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

General status assessment of Malatya Armoring Activities
2020
Yazar:  
Özet:

This study, the ecological structure, the abundance of areas suitable for semi-catering, the richness of the plant diversity and the richness of the substantial position in Malta, was done in order to evaluate the status of agriculture activities, and the studies in this scope were determined by the survey study applied to randomly selected 100 beef growers. With 33 questions in this survey, we obtained important data on the issues such as the age of the wheaters, how many years they have been wheaters, educational conditions, honey yields, colonies numbers, exchange with main bees production, disease and harmful struggles, causes of the start of wheaters, non-wheat activities, traveling wheat conditions, time and way of nutrition, colonial losses, the most important problems they encounter in wheaters, marketing and sales activities and produced bees products. According to the data obtained, the general status of Malatya or the aristocracy was determined. The main shortcomings in the farming activities were found as training, product marketing, main bee production or supply, disease and harmfulness. As a result, this study is believed to be useful in order to identify the priorities and shortcomings of cleaning activities in Malta and will be a guide in the work to be done later.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 2.935
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi