Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Muğla İli Ula İlçesi Arıcılığının Bazı Teknik Özelliklerinin Belirlenmesi
2017
Dergi:  
Hayvansal Üretim
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Muğla İli Ula İlçesi arıcılığının bazı teknik özelliklerinin belirlenmesi ve çıkan sonuçların irdelenmesi amacıyla 2015 yılı Mart ve Nisan aylarında, Ula merkez ve 7 köyünde toplam 40 arıcı ile yüz yüze anket şeklinde arıcıların arılıklarında yürütülmüştür. Bununla birlikte, arılıklarda yapılan anket sırasında her bir arılıkta problemli ve normal olduğu düşünülen 1’er olmak üzere en az 2 adet koloni açılarak koloninin durumu arıcı ile beraber incelenmiş ve değerlendirilmiştir.   Ankete katılan arıcıların %75’i Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliğine, %22,5’i Ula Bal Üreticileri Birliğine üye olup %2,5’i de herhangi bir birliğe üye değildir. Çalışmada yer alan arıcıların ortalama; 54 yaşında ve 258 kovana sahip olduğu, 26 yıldır arıcılık yaptığı belirlenmiştir. Arıcıların %90’ı ilkokul mezunu olup %80’i arıcılık kurslarına katılmıştır. Arıcılardan %60’ı sadece arıcılık ile uğraşırken %25’lik kısmı arıcılığa ek olarak çiftçilik, esnaflık, memurluk yapmakta ve diğer %15’i de başka bir işten emeklidir. Ürün çeşitliliği açısından, %82,5’i sadece bal üretirken %17,5’i bal üretimi yanında polen ve arı sütü de üretmektedir. Ankete katılan arıcılara göre,  bal fiyatlarının düşük oluşu, pazarlama ve gezginci arıcılıkta konaklama konuları %70 oranında Türkiye arıcılığının en önemli sorununu oluşturmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hayvansal Üretim

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 350
Atıf : 2.127
Hayvansal Üretim