Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 31
 İndirme 5
Program Geliştirme Çalışmaları Üzerine Bir Değerlendirme: İngiltere Ulusal Programı
2021
Dergi:  
Turkish Journal of Educational Studies
Yazar:  
Özet:

Eğitimde program geliştirme çalışmaları tüm ülkelerde, toplumların yaşadığı bir takım değişim ve dönüşümler sonucunda, sürekli geliştirilmesi ve yenilenmesi gerekliliğinin ortaya çıktığı benzer süreçlerden geçmektedir. Eğitimin, toplumun kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarma işlevi göz önünde bulundurulduğunda, yaşanılan kültürel ve sosyal tüm bu değişim ve dönüşümlerin dikkate alınarak eğitim programlarının geliştirilmesi ve düzenlenmesi gerekmektedir. Eğitim programları toplumların değişen ihtiyaçları içerisinde gelişen sistemli ve sürekli programlardır. Bu çalışmada, program geliştirme çalışmalarındaki temel amaçlar ve program geliştirme çalışmalarına bir örnek olarak İngiltere Ulusal Programı incelenmiştir. Çalışmada ayrıca Yeni Eğitim Programı Hareketi’nin İngiltere Ulusal Programı’na etkileri ve bu etkilerin programın amaçlarına nasıl yansıdığı ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

An Assessment On Program Development Studies: The Uk National Program
2021
Yazar:  
Özet:

Program development work in education passes through similar processes in all countries, as a result of a series of changes and transformations that societies experience, where the need for continuous development and renewal arises. Considering the function of education to transfer the cultural values of society to future generations, the educational programmes must be developed and organized, taking into account all these cultural and social changes and transformations that are experienced. Educational programs are systematic and continuous programs that develop within the changing needs of communities. In this study, the English National Program was studied as an example of the main objectives of the program development work and the program development work. The study also reveals the effects of the New Education Program Movement on the UK National Program and how these effects reflect on the program’s objectives.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Educational Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 186
Atıf : 1.331
2023 Impact/Etki : 0.286
Turkish Journal of Educational Studies