Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 41
KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM: MAKEDONYA’DA YAŞAYAN TÜRKLER VE MAKEDONLAR ARASINDAKİ İLETİŞİME İLİŞKİN BİR ÇÖZÜMLEME
2021
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

Kültürlerarası etkileşimi anlamak için, iki veya daha fazla kültür arasındaki ilişki, aralarındaki iyi niyet veya çatışmalar, kültürlerin kendisi ve varsa sürdürdükleri iletişim incelenmelidir. Bu çalışmasının konusunu, Makedonya’da yaşayan Makedonlar ve Türkler arasındaki kültürlerarası iletişim oluşturmaktadır. Türk azınlık (Makedonya Türkleri) ve Makedonya Cumhuriyeti topraklarında yaşayan Makedon halk arasında var olan durumun belirlenmesi amacıyla, söz konusu insanların kültürel özellikleri, kimliği, kültürlerarası yaşam, daha da özelde kültürlerarası iletişim araştırılıp çözümlenmiştir. Çalışmada, veri toplama yöntemi olarak derinlemesine görüşmeler yapılmıştır. Görüşmeler, Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan 10 Türk (5 kadın/ 5 erkek) ve 10 Makedon (5 kadın/ 5 erkek) ile gerçekleştirilmiştir. Her katılımcıya toplam 19 adet soru sorulmuştur. İlk 9 soru, iki kültürün genel kültürel karakteristiklerini araştırmak ve belirtmek için hem Türklere hem de Makedonlara aynı şekilde sorulmuştur. Sonraki 10 soru ise Makedonların ve Makedonya’da yaşayan Türklerin kimlik özelliklerini, aidiyet ve kabullenme duygularını, ortak veya ayrışan sembolleri, gelenekleri ve yaşam tarzlarını tanımlamak için her bir gruba farklı olacak biçimde yöneltilmiştir. Ayrıca toplam 19 sorudan her biri, Makedonlar ve Türkler arasında gerçekleştirilen kültürlerarası iletişimi daha iyi anlayabilmek için katkı sağlamıştır. Sonuçlara göre, Makedon ve Türk kültürlerinin yakın hatta benzer olduğu anlaşılmıştır. Bu toplumlar, sadece aynı topraklarda yaşamamaktadırlar, aynı ve benzer yaşam tarzları, kültürleri, algıları, tutumları ve değerleri paylaşmaktadırlar. İkisi de özgür duyumsamakta, özgürce davranmakta, yaşamı aynı şekilde algılamaktadır. Makedonya’da iki kültürün aynı derecede güçlü ve belli bir kimliğe sahip olduğu, hiçbirinin kendini azınlık ya da çoğunluk olarak görmediği anlaşılmaktadır. Birlikte entegre olmaları dolayısıyla kültürel kimliklerinin de birbirine uyumlu olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Communication Between Cultures: A Resolution of the Communication Between Turkish and Macedonian People Living in Macedonia
2021
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

To understand intercultural interaction, the relationship between two or more cultures, the goodwill or conflicts between them, the communications that cultures themselves and if exist, must be studied. The theme of this work is the intercultural communication between the Macedonians and the Turks living in Macedonia. In order to determine the situation between the Turkish minority (Macedonian Turks) and the people of Macedonia living in the territory of the Republic of Macedonia, the cultural characteristics of the people concerned, identity, intercultural life, and more specifically intercultural communication have been investigated and analyzed. In the study, deep discussions were conducted as a method of data collection. The talks were held with 10 Turks (5 women / 5 men) and 10 Macedonia (5 women / 5 men) living in the capital of Macedonia. A total of 19 questions were asked to each participant. The first 9 questions were asked in the same way to both Turks and Macedonia to explore and point out the general cultural characteristics of the two cultures. The next 10 questions are addressed to each group in a way that will be different to identify the identity characteristics of the Macedonians and the Turks living in Macedonia, the feelings of belonging and acceptance, the common or separating symbols, traditions and lifestyle. In addition, each of the 19 questions contributed to a better understanding of the intercultural communication between the Macedonians and Turks. According to the findings, it is clear that the Macedonian and Turkish cultures are close or even similar. These societies do not only live in the same land, they share the same and similar lifestyle, cultures, perceptions, attitudes and values. Both feel free, behave freely, and perceive life in the same way. It is clear that in Macedonia, the two cultures have an equally strong and certain identity, and that none of them sees themselves as a minority or a majority. As a result of their integration, their cultural identities are also compatible with each other.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Communicata

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 1.056
Communicata