Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 75
 İndirme 11
HİNT ALT KITASI’NDA “AVÂRİFÜ’L-MAÂRİF”
2020
Dergi:  
İslam Medeniyeti Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hicrî 632 senesinde vefat etmiş olan Şeyhü’ş-şüyûh Şihâbüddîn Ömer b. Muhammed Sühreverdî’nin te’lîf ettiği, tasavvufun ana metinlerinden biri olan Avârifü’l-maârif Irak’tan Hint Alt Kıtası’na nasıl ulaştı? Bu topraklarda nasıl değer bulup kabul gördü? Hint Alt Kıtası’ndaki tarikat meşâyihından kimler onu okuyor ve hangi dergahlarda bu kitap tedris ediliyordu? Çalışmamızda tüm bu soruları tarihin eski sayfaları arasında araştırarak yanıtlamaya ve bu kitabın telif edildiği tarihten iki asır sonrasına kadar Hint Alt Kıtası’nda ne kadar ilgi gördüğünü birkaç örnekle açıklamaya çalıştık. Avârif elbette 8. asırdan sonra da Hint Alt Kıtası’nda etkisini korumuş olup hakkında şerhler, hâşiyeler ve tercümeler yazılmıştır. Ancak bizim çalışmamız hicrî 8. asırdan ötesine geçmeyecektir.

Anahtar Kelimeler:

In the sub-city of “Avarifü’l-Marif”
2020
Yazar:  
Özet:

How did the Avarif’l-Maarif, one of the main texts of Tasavvuf, which was tailored by Sheikh’s-Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh Shaykh How did you find and accept this land? Who is reading this book in the subcontinent of India and in which magazines was this book drawn up? In our study, we tried to answer all these questions by researching among the old pages of history and with a few examples to explain how much interest this book saw in the subcontinent of India from the date of its authentication to two centuries later. After the eighth century, the Avârif also preserved its influence in the subcontinent of India, and it was written about sherhs, hâşiyas and translations. But our work will not go beyond the 8th century.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İslam Medeniyeti Araştırmaları Dergisi

Alan :   İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 154
Atıf : 198
İslam Medeniyeti Araştırmaları Dergisi