Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 5
2016-2020 Yılları Arasında Yazılmış Ortodonti Uzmanlık ve Doktora Tezlerinin Yayınlanma Oranlarının İncelenmesi
2022
Dergi:  
Journal of Higher Education and Science
Yazar:  
Özet:

Diş hekimliğinde lisansüstü uzmanlık ve doktora tezleri, birçok bilimsel adımdan ilkidir. Ülkemizde diş hekimliğinde uzmanlık ve doktora eğitimlerini bitirebilmek için tez yazmak ve yazılan tezi savunmak zorunludur. Tezlerin yayınlanması ise, yeni bilginin bilim camiasında yayılmasını sağlar. Çalışmamızda 2016-2020 yılları arasında yazılan, merkezi sınav ile alınan 377 diş hekimliği uzmanlık öğrencisi ile üniversitelerin kendi bünyelerinde yaptıkları sınav ile alınan 149 doktora öğrencisinin tezleri incelenmiştir. Değerlendirilen tezlerin teslim tarihleri, araştırma tipleri, danışman öğretim üyelerinin unvanları, yapıldığı üniversiteler, çalışmaların konuları ve yayınlanma durumları kaydedildi. Tezlerin yayın durumu, Pubmed ve Google Akademik arama motorları kullanılarak ve Dergi Park üzerinden yazar adı, danışman adı, tez başlıkları Türkçe ve İngilizce taranarak değerlendirildi. IBM SPSS 26.0 programı kullanılarak Ki-kare istatistiksel analizi yapıldı. Yayınlanan tezler dergi kapsamına göre SCIE/ ESCI indeksli dergiler, diğer ulusal dergiler ve diğer uluslararası dergiler şeklinde incelenerek yayınlanma oranları yüzdelik oran olarak hesaplandı. %71,67’si uzmanlık tezi ve % 28,32’si doktora tezi olan toplam 526 tezin yayınlanma oranlarının doktora tezlerinde % 26,17 iken, uzmanlık tezlerinde ise % 17,5 olduğu görüldü.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Publication Rates Of Orthodontics Speciality and Doctorate Theses Written Between 2016-2020
2022
Yazar:  
Özet:

Postgraduate specialization and doctoral theses in dentistry are the first of many scientific steps. In our country, it is compulsory to write a thesis and defend the written thesis in order to complete the specialty and doctorate education. Publication of theses ensures the dissemination of new knowledge in the scientific community. In our study, the theses written between 2016-2020 by 377 postgraduate students in dentistry taken by central examination and 149 doctoral students who were taken by universities’ own exams were examined. The delivery dates of the evaluated theses, research types, titles of the advisors, universities, subjects of the studies and their publication status were recorded. The publication status of the theses was evaluated using Pubmed and Google Academic search engines and by scanning the author’s name, supervisor name, thesis titles in Turkish and English through Dergipark. Chi-square statistical analysis was performed using IBM SPSS 26.0 program. The published theses were analyzed as SCIE / ESCI indexed journals, other national journals and other international journals according to the scope of the journal, and their publication rates were calculated as percentages. It was revealed that the publication rates of a total of 526 theses, of which 71.67% are specialization theses and 28.32% are doctoral theses, was 26.17% in doctoral theses and 17.5% in specialty theses.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Higher Education and Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 623
Atıf : 5.151
Journal of Higher Education and Science