Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
"örgütsel Farklılıklar" Kavramının Görsel Haritalama Tekniği Kullanılarak Bibliyometrik Analizi
2024
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada örgütsel farklılık kavramı ile ilgili yapılan araştırmaların bibliyometrik analizinin yapılması ve alanın genel yapısına ilişkin çıkarımlarda bulunulması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda, araştırmada Web of Science veri tabanı kullanılarak "Örgütsel farklılıklar" konusunda yapılan 303 bilimsel yayın bibliyometrik analiz yöntemi ile irdelenmiş, ardından elde edilen veriler VOSviewer yazılım programı kullanılarak görselleştirilmiştir. Bilimsel yayınlar üzerinde anahtar kelime analizi, atıf analizi, ortak yazar analizi, yazarların eş atıf analizi gibi bibliyometrik yöntemler kullanılmıştır. Bibliyometrik yöntemleri kullanarak, alanın dinamiklerine ilişkin kapsamlı bir görüş sunularak temel çalışmalar, türleri, yılları, yazarları, ülkeleri, yayın alanları belirlenerek “örgütsel farklılıklar " kavramına ilişkin literatürün gelişimi haritalandırılmıştır. Çalışma sonucunda, literatürde " örgütsel farklılıklar” konusunun yeterince çalışılmadığı ülke bazında en çok yayının Amerika’dan, yıl bazında ise en çok yayının 2019 yılında yayımlanmış olduğu, en çok ortak atıf yapılan yazarın Alstemark B. olduğu bulgulanmıştır. Analiz sonucunda ulaşılan bulguların "örgütsel farklılıklar" konusunda gelecekteki çalışmalara kaynak sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis Of The Concept Of "organizational Differences" Using Visual Mapping Technique
2024
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to perform a bibliometric analysis of the research related to the concept of organizational differences and to make inferences about the general structure of the field. In this direction, in the research, 303 scientific publications on "organizational differences" were examined with the bibliometric analysis method using the Web of Science database, and then the obtained data were visualized using the VOSviewer software program. Bibliometric methods such as keyword analysis, citation analysis, co-author analysis, co-citation analysis of authors were used on the identified scientific publications. Using bibliometric methods, a comprehensive view of the dynamics of the field is presented; the development of the literature on the concept of "organizational differences" has been mapped by determining the basic studies, types, years, authors, countries and publication areas. As a result of the study, it was found that the subject of "organizational differences" was not studied sufficiently in the literature; the most publications on a country basis were from America, the most publications on a year basis were published in 2019, and the most commonly cited author was Alstemark B. It is thought that the findings obtained as a result of the analysis will provide resources for future studies on "organizational differences".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.549
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini