Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Medikal İşletmesi İçin Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri ile Bakım Stratejisi Seçimi
2021
Dergi:  
Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya’da yaşanan COVID-19 küresel salgını bütün sektörler arasında rekabeti günden güne arttırmaktadır. Artan bu rekabette özellikle sağlık malzemeleri üretimi yapan işletmelerin, üretimde devamlılığını sağlamak ve verimliliği arttırmak ana hedefidir. Arıza durumlarını beklemeden doğru bakım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi makine ve ekipmanların etkin çalışma ömürlerinin uzatılmasına, üretimin sürdürülebilir olması ve verimliliğinin arttırılması açısından kritik öneme sahiptir. Bu sebeple bakım faaliyetlerinin planlı bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla en uygun bakım stratejiisinin seçilmesi gerekmektedir. Bu çalışmanın amacı salgında önemi artan solunum cihazları için hortum devreleri üreten bir medikal işletmesinin sürekliliğini ve verimliliğini arttırmak amacıyla hortum çekme makinesi için en uygun bakım stratejisinin seçilmesidir. İlk olarak hortum çekme makinesi için tüm kriterler firma yetkilisiyle görüşülerek ve literatürden yararlanılarak belirlenmiş, uzman kişiler tarafından değerlendirilmiş ve ANP yöntemi kullanılarak ağırlıklandırılmıştır. Bulunan kriter ağırlıkları SuperDecision programına manuel olarak girilerek arızi, periyodik, duruma dayalı ve revizyon bakımdan oluşan dört strateji arasından en uygun bakım stratejisi seçilmiştir. Bulanık ANP sonucunun kabul edilebilir olduğundan emin olmak için TOPSIS ve ELECTRE yöntemleri de uygulanarak sıralaması yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Maintenance Strategy Selection With Multi Criteria Decision Making Methodsfor Medical Company
2021
Yazar:  
Özet:

The global epidemic of COVID-19 in the world increases the competition among all sectors day by day. In this increasing competition, businesses’ main purpose that especially produce health products is to provide the continuity of production and to increase productivity. Carrying out correct maintenance activities without waiting for fault situations is critical in terms of extending the efficient working life of machinery and equipment, sustaining production and increasing efficiency. That’s why, it is necessary to choose the most proper maintenance strategy to carry out maintenance activities. This paper aims to choose the most proper maintenance strategy for the hose pulling machine to rise the continuity and productivity of a medical enterprise that produces hose circuits for respiratory devices, whose importance has increased in the epidemic. The all criteria for the hose pulling machine were determined by discussing with the company management and using the literature, were evaluated by experts and weighted using the fuzzy ANP method. The most appropriate maintenance strategy has been selected among four strategies by manually entering the criteria weights found in the SuperDecision program. The ranking was made by applying TOPSIS and ELECTRE methods to be sure that the result of Fuzzy ANP is acceptable.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 189
Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi