Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Ayakbileği Burkulmalarında Soğutulmuş Elastik Bandaj (ıcefeel©) ve Cryo/cuff© ile Tedavi Sonuçlarının Karşılaştırılması
2009
Dergi:  
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada evre 1 ve evre 2 lateral ayak bileği bağ yaralanması sonrası uygulanan 2 farklı tedavi yönteminin (icefeel® soğutulmuş bandaj ve cryocuff®) sonuçlarının incelenmesi ve karşılaştırılması amaçlanmıştır. Hastalar ve Yöntemler: Farklı iki yöntemin sonuçları, görsel analog skala (VAS), volumetrik ödem değerlendirmesi, Kitaoka fonksiyonel ayak bileği skalası, Eklem hareket genişliği ölçümü, izokinetik kas testi ve stres grafisi yöntemleri ile değerlendirildi. Bulgular: Her iki tedavi yöntemi ile de tedavi sonunda, VAS, volümetrik ödem küçülmesi ve Kitaoka fonksiyonel skorlarında anlamlı derecede düzelme oldu. Ayak bileği dorsofleksiyon ve plantar fleksiyon hareket açıklılıkları her iki grupta da, sağlam ayak bileklerine göre bir miktar azalma gösterse de istatistiksel olarak anlamlı bir kayıp yoktu. İki grup arasında, izokinetik inceleme sonucunda inversiyon doruk tork ve eversiyon doruk değerleri arasında fark tespit edilmedi. Radyografik incelemede, inversiyon stresi altında talar tilt açılarındaki değişim miktarlarına bakıldı ve iki grup arasında anlamlı bir fark bulunmadı. Sonuç: Kompresyonsoğuk uygulama yöntemi, akut ayak bileği yaralanmalarında önerilen tedavidir. Icefeel ve cryocuff yöntemlerinin her ikisinde de benzer başarılı sonuçlar vermiştir. Soğutulmuş elastik bandajın (icefell®), Cryo/cuff®'a göre üstünlüğü ise, daha ekonomik ve kolay ulaşılabilir olması ve uygulama kolaylığı olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 10
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini