Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 20
 İndirme 5
Erken Çocukluk Dönemindeki Sığınmacı ve Türk Asıllı Çocukların Okula Uyum Sürecinin Analizi
2021
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suriye'de yaşanan iç savaşın uzaması ve memleketini terk edip gelen sığınmacıların ülkelerine geri dönememelerinden dolayı bir çok çocuk farklı ülkelerde ve kademelerde okula gitmeye başlamıştır. Sığınmacı çocukların acil olarak karşılanması gereken ihtiyaçlarının başında da eğitim ihtiyacı gelmektedir. Bu araştırma, erken çocukluk döneminde okul öncesi eğitimi alan, sığınmacı ve Türk asıllı çocukların okula uyum sorunlarını belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çocukların dil engeli ve yaşadıkları travmanın okula uyumlarına etkisinin incelendiği bu çalışmada çocuk gözlemleri, ebeveyn ve eğitmen görüşleri alınmak suretiyle nitel araştırma modellerinden Durum Araştırması uygulanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi’nde (ÇABAÇAM) kayıtlı 4 sığınmacı çocuk ve özellikle gelişimsel olarak dezavantajlı ailelerden gelen 4 Türk asıllı çocuk, ebeveynleri ve 11 eğitmen oluşturmaktadır. Katılımcılar amaçlı örnekleme yöntemlerinden Ölçüt Örneklemesi olarak nitelendirilen örneklem türü kullanılarak belirlenmiş, verilerin analizinde betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda sığınmacı çocukların okula uyumunu etkileyen en önemli faktörün dil sorunu olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Process Of Adaptation To School Of Refugee and Turkish-born Children In Early Childhood
2021
Yazar:  
Özet:

Due to the extension of the civil war in Syria and the failure of refugees to return to their countries, many children have begun to go to school in different countries and stages. Refugees need education in the early days of their urgent needs. This research has been carried out in order to identify the problems of school-adaptation of children from early childhood, refugees and Turkish nations who receive pre-school education. In this study, the effects of children’s language disorder and the trauma they experience on their adaptation to school were studied, the study of the situation from the quality research models, taking the children’s observations, the opinions of parents and teachers. The study group consists of 4 refugees and 4 Turkish children, parents and 11 educators from families with developmentally disadvantaged, registered in the Çanakkale Eighteen March University of ÇABA Multi-purpose Early Childhood Education Center (ÇABAÇAM). The participants used the visual analysis method in the analysis of data, which was determined using the type of sample called measurement sample from the methods of sampling for purposes. The study found that the language problem was the most important factor affecting children’s school adaptation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 2.929
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini