Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 64
 İndirme 36
Cokkulturlu Egitim: Ogretmen Egitimi Ile İlgili Yaklasimlar
2019
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmalar, Türkiye'de eğitime erişim ve devam sorunları ile karşı karşıya olan çok sayıda çocuk grupları olduğunu göstermektedir. Bu gruplar arasında fakir çocuklar, kızlar, anadili Türkçe olmayanlar, özel ihtiyaçları olan kişiler, öğrenme güçlüğü çeken çocuklar, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, çocuk işçiler, risk altındaki insanlar, LGBTİ+lar, Romanlar, geçici koruma altında olan Suriyeli çocuklar ve zorla göç sonucu Türkiye'ye Irak, Afganistan ve Somali ülkelerinden gelen çocuklar yer almaktadır Çokkültürlü eğitim, kız ve erkek öğrenciler, sıradışı öğrenciler, çeşitli ırksal, etnik, dil ve kültürel gruplara mensup öğrencilere okul başarısı için eşit fırsatlar sunacak bir fikir, bir eğitim reformu hareketi ve bir süreçtir. Alandaki uygulamalar çokkültürlü eğitimde tek bir yaklaşıın olmadığını ortaya koymaktadır. Eğitim sistemi ile öğretmen eğitimi birbiri ile iç içe ve birbirlerini bütünleyen sistemlerdir. Bu nedenle, kapsamlı bir literatür araştırmasının konuyu bir bütün olarak görmek açısından faydalı olacağı düşünülmüştür. Literatür çalışmasının eleştirel olark değerlendirilebilmesi için, ilgili tüm çalışmaların analizinde sistematik kurallar ve aşamalar izlenmiştir. Araştırmanın bulguları, öğretmen eğitimine yönelik üç temel yaklaşımın, her biri iki aşamadan oluşan altı aşamada tanımlanabileceğini ortaya koymaktadır. Bu bulgular politika yapıcılar, öğretmen adaylarını yetiştiren akademisyenler, öğretmenler için bilgi sağlayabilir ve çokkültürlülük hakkında kendi felsefi duruşlarına dayanarak her birinin güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirebilirler.

Anahtar Kelimeler:

Cokkulturlu Egitim: Ogretmen Egitimi Ile İlgili Yaklasimlar
2019
Yazar:  
Özet:

Research shows that there are many groups of children in Turkey facing access to education and continuing problems. These groups include poor children, girls, non-Turkish native, people with special needs, children with learning difficulties, children of seasonal agricultural workers, children's workers, people at risk, LGBT+s, Romans, Syrian children under temporary protection and children from Iraq, Afghanistan and Somalia as a result of forced immigration to Turkey Multicultural education, girls and boys students, unusual students, students belonging to various racial, ethnic, language and cultural groups is an idea that will provide equal opportunities for school success, an educational reform movement and a process. Applications in the field show that there is no single approach to multicultural education. The teaching system and the teaching system are internal and integrating systems with each other. Therefore, it was thought that a comprehensive literary research would be useful in terms of viewing the subject as a whole. In order to evaluate the critical scope of the literary work, systematic rules and stages were followed in the analysis of all relevant studies. The findings of the study show that three basic approaches to teacher education can be defined in six stages, each of which consists of two stages. These findings can provide policy makers, academics who train teachers candidates, knowledge for teachers and evaluate the strengths and weaknesses of each one based on their own philosophical attitudes on multiculturalism.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 160
Atıf : 2.065
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini