Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
 İndirme 1
Akademik Basari Ile Nomofobi Arasindaki İliski: Spor Bilimleri Ogrencileri Uzerine Bir Calisma
2024
Dergi:  
Akdeniz Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, spor bilimleri öğrencilerinin akademik başarıları ile nomofobi düzeyleri arasındaki ilişkinin incelemesini amaçlamaktadır. Araştırmanın kapsamını oluşturan evren, Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğrenim gören toplam 640 öğrenci, örneklem grubu ise rastgele yöntemle seçilen 167 öğrenciden oluşmaktadır. Çalışmaya katılan gönüllülerden, kişisel bilgi formu ve genel akademik not ortalamalarının yanı sıra literatürde yer alan nomofobi ölçeğini yanıtlamaları istenmiştir. IBM SPSS 22.0 programı kullanılarak, bilgisayar tabanlı istatistiksel analizler gerçekleştirilmiştir. İki ölçek arasındaki ilişkiyi değerlendirmek amacıyla Pearson ® korelasyon analizi uygulanmıştır. Sonuç olarak, spor bilimleri öğrencilerinin akademik başarıları ve cep telefonu bağımlılığı (nomofobi) düzeylerinin ortalamanın üzerinde olduğunu göstermektedir. Ayrıca, akademik başarı ve nomofobi ölçeği alt boyutları arasındaki ilişki incelendiğinde, öğrencilerin akademik başarıları arttıkça rahatlıktan feragat etme ve çevrim içi bağlantıyı kaybetme alt boyutlarının azaldığı görülmüştür. Ancak, bilgiye erişememe ve iletişim kuramama alt boyutları ile akademik başarı arasında belirgin bir ilişki tespit edilememiştir. Elde ettiğimiz bulgular, spor bilimleri öğrencilerinin genel olarak yüksek düzeyde nomofobik eğilim gösterdiğini göstermektedir. Bu sonuçlar, gelecekteki araştırmalara ve eğitim stratejilerinin geliştirilmesine ışık tutabilir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Academic Achievement and Nomophobia: A Study On Sport Sciences Students
2024
Yazar:  
Özet:

This study aims to examine the relationship between academic achievement and nomophobia levels of of sport sciences students . The population, which constitutes the scope of the study, consists of 640 students studying at Süleyman Demirel University, Faculty of Sport Sciences, and the sample group consists of 167 students selected randomly. The volunteers who participated in the study were asked to answer the nomophobia scale in the literature as well as personal information form and general academic grade point averages. Computer-based statistical analyses were performed using IBM SPSS 22.0 program. Pearson ® correlation analysis was applied to evaluate the relationship between the two scales. As a result, academic achievement and mobile phone addiction (nomophobia) levels of sport sciences students are above average. In addition, when the relationship between academic achievement and nomophobia scale sub-dimensions was examined, it was seen that the sub-dimensions of sacrificing comfort and losing online connection decreased as the academic achievement of the students increased. However, no significant relationship was found between the sub-dimensions of inability to access information and inability to communicate and academic achievement. Our findings suggest that sport sciences students in general show a high level of nomophobic tendency. These results may shed light on future research and the development of educational strategies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akdeniz Spor Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   other

Akdeniz Spor Bilimleri Dergisi