Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
Eyvah Telefonum Kayboldu! Üniversite Öğrencilerinin Nomofobi Düzeylerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmada, Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin nomofobi düzeylerinin farklı değişkenler açısından incelenmesi amaçlanmıştır. Materyal & Metot: Nicel araştırma yöntemi ile desenlenen bu çalışmada tarama yönteminden yararlanılmıştır. Araştırmanın katılımcıları, basit tesadüfi örnekleme yöntemi kullanılarak belirlenen 349 (120 kadın, 229 erkek) öğrenciden oluşmaktadır. Yıldırım ve Correia’nın (2015) geliştirdiği Yıldırım, Sumuer, Adnan ve Yıldırım’ın (2016) Türkçeye uyarlamasını yaptıkları “Nomofobi Ölçeği” veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Bulgular: Cinsiyet değişkenine yönelik gerçekleştirilen t-testi sonucuna göre rahatlıktan feragat etme (t= 2,152, p<0,05) ve iletişim kuramama (t=4,553, p<0,05) alt boyutlarında anlamlı farklılık saptanmıştır. Düzenli egzersiz yapma durumuna yönelik gerçekleştirilen t-testi sonucuna göre grup skorlarının benzer olduğu sonucuna ulaşılmıştır (p>0,05). Yapılan ANOVA testi sonucunda anne-baba eğitim düzeyi, branş ve kişisel gelir (öğrenci aylık gelir) değişkenlerinde nomofobi düzeylerinin benzer olduğu sonucuna ulaşılmıştır (p>0,05). Sınıf düzeyi, bölüm, telefon kullanım süresi ve algılanan aile gelir düzeyi açısından yapılan analizler sonucunda ise gruplar arasında anlamlı farklılık saptanmıştır (p<0,05). Sonuç: Öğrencilerin nomofobi düzeylerinin cinsiyet, sınıf düzeyi, bölüm, düzenli egzersiz yapma durumu, telefon kullanım süresi ve algılanan aile gelir düzeyi değişkenlerine göre farklılaştığı ortaya konmuştur. Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin nomofobi skor ortalaması 71,22 olarak belirlenmiştir. Bu değer, katılımcıların orta düzey nomofobi seviyesine sahip olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini