Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Ketojenik Diyetlerin Obezite Tedavisindeki Etkinligi
2023
Dergi:  
ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, 1975'ten beri dünya çapında obezite prevalansı üç katına çıkmış ve epidemik ölçeğe ulaşmıştır. Obezitenin önlenmesi ve tedavisi; yeme alışkanlıkları, fiziksel aktivite ve davranış terapisini içeren yaşam tarzı değişikliklerine dayanmaktadır. Beslenme stratejileri olarak çeşitli diyet kalıpları kullanılmıştır ve son yıllarda da epilepsi için yardımcı bir tedavi olan ketojenik diyetlere ilgi gösterilmiştir. Ketojenik diyetlerde karbonhidrat oranı düşük tutularak beynin başlıca enerji kaynağı olan glikoz kullanımı yerine keton cisimcikleri kullanılmakta ve çeşitli mekanizmalar aracılığı ile iştah hormonları, mikrobiyota, vücut ağırlığı kaybı üzerinde etki göstermektedir. Bu derlemenin amacı, ketojenik diyetlerin iştah hormonları, mikrobiyota üzerindeki çeşitli mekanizmaları inceleyerek vücut ağırlığı kaybı ve yönetiminin sağlanmasına ilişkin güncel literatür bilgilerini incelemektir.

Anahtar Kelimeler:

Effectiveness Of Ketojenik Diets In Obesity Treatment
2023
Yazar:  
Özet:

According to the World Health Organization (WHO), the worldwide prevalence of obesity has tripled since 1975 and has reached epidemic proportions. Prevention and treatment of obesity is based on lifestyle changes that include eating habits, physical activity, and behavioral therapy. Various dietary patterns have been used as nutritional strategies, and in recent years there has been interest in ketogenic diets as an adjunctive treatment for epilepsy. Ketone bodies are used instead of glucose, which is the main energy source of the brain, by keeping the carbohydrate rate low in ketogenic diets, and it affects appetite hormones, microbiota, and body weight loss through various mechanisms. The aim of this review is to examine the current literature information on body weight loss and management by examining various mechanisms on appetite hormones and microbiota of ketogenic diets.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 129
Atıf : 786
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini