Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 7
 İndirme 11
Aralıklı Açlık Diyetleri ve Düşük Karbonhidratlı Diyetlerin Obezite Tedavisindeki Etkisi
2020
Dergi:  
Beslenme ve Diyet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Obezite, prevalansı giderek artan küresel bir sağlık sorunudur. Fazla kilolu ve obez bireyleri tedavi etmek için yeni diyet stratejileri oluşturulmuştur ve bu diyet stratejileri popüler ve yaygın hale gelmiştir. Bu diyetler arasında “aralıklı açlık diyetleri” ve “düşük karbonhidratlı diyetler (DKD)” bulunmaktadır. Birçok aralıklı açlık diyeti varyasyonu açlık döngülerinin uzunluğu ve sıklığı bakımından farklılık gösterir. Alternatif gün açlık diyetleri (dönüşümlü açlık), zaman kısıtlı beslenme, dini oruç olarak sınıflandırılabilir. Düşük karbonhidratlı diyetlerin ortak bir tanımı bulunmamaktadır. Bazı DKD’lerde enerji alımına bağlı, bazılarında ise enerji alımından bağımsız olarak karbonhidrat alım miktarı kısıtlanmaktadır. Alternatif gün açlık diyetlerinin ve zaman sınırlı beslenmenin vücut ağırlığı kaybında olumlu etkileri olduğu öne sürülmektedir, ancak, açlık süresinin uzaması diyete uyumu azaltabilir. Ramazan orucunda ise genellikle bir aylık süreçte kaybedilen vücut ağırlığı geri kazanılmaktadır. Düşük karbonhidratlı diyetlerin vücut ağırlığı kaybı üzerine olumlu etkileri olsa da düşük yağlı diyetlerin etkileri konusunda çelişkili veriler bulunmaktadır. Her iki beslenme modeli de obezitede vücut ağırlık kontrolü için uygulanabilecek yaklaşımlar olabilir; ancak uzun dönemli etkilerinin ortaya konulması için uzun süreli takip çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Intermediate hunger diets and the effect of low-carb diets on obesity treatment
2020
Yazar:  
Özet:

Obesity is a growing global health problem. New diet strategies have been created to treat overweight and obese individuals, and these diet strategies have become popular and common. These diets include “intermediate hunger diets” and “low-carb diets” (DKDs). Many interval hunger diet variations differ in terms of the length and frequency of the hunger cycles. Alternative day hunger diets (transformed hunger), time-limited nutrition, religious fasting can be classified as. There is no common definition of low carb diets. Some DKDs are dependent on energy intake, while some are restricted on carbohydrate intake regardless of energy intake. Alternative day hunger diets and time-limited diets are suggested to have a positive effect on weight loss, however, prolonging the hunger period can reduce diet compliance. During Ramadan, the body weight is usually recovered during a month. Although low-carb diets have positive effects on weight loss, there are controversial data on the effects of low-fat diets. Both dietary models may be approaches that can be applied to body weight control in obesity; however, long-term follow-up studies are required to reveal their long-term effects.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Beslenme ve Diyet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.173
Atıf : 2.852
Beslenme ve Diyet Dergisi