Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 110
 İndirme 44
Bıtcoin ile Türkiye ve G7 Ülke Borsaları Arasındaki Uzun ve Kısa Dönemli İlişkilerin İncelenmesi
2018
Dergi:  
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (FESA)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, isminden son yıllarda sıkça bahsettiren ve kripto paralardan biri olan Bitcoin fiyatı ile Türkiye ve G7 ülkelerine ait borsa endeksleri arasındaki nedensellik ilişkisi incelenmektedir. Bitcoin fiyatlarındaki dalgalanmanın 2013 yılından itibaren başlaması nedeni ile çalışmada 01.01.2013-26.01.2018 arasındaki günlük veriler kullanılmıştır. Çalışmada öncelikle birim kök testleri ve eşbütünleşme analizi gerçekleştirilmiştir. Değişkenler arasındaki ilişkinin uzun dönemde dengede olup olmadığını analiz edebilmek için vektör hata düzeltme modeli (VECM) kullanılmış, kısa dönemli ilişkiler ise Granger Nedensellik/WALD testi yardımıyla incelenmiştir. Yapılan analizler sonucunda, Bitcoin ile diğer ülke borsaları arasında herhangi bir uzun dönemli denge ilişkisinden söz edilemeyeceği bulunurken, kısa dönemde İngiltere borsasının (FTSE) Bitcoin’in nedeni olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, Bitcoin’in de S&P 500 ve Kanada Borsasının (STSX) nedeni olduğu görülmüştür. Sonuç olarak, Bitcoin fiyatının dalgalanması hakkında kısa vadede bu üç borsa endeksinin de fikir verebileceği ortaya çıkmaktadır. Yatırımcılar hem araştırmaya konu olan bu borsalar arasında hem de Bitcoin’e yatırım yaparak risklerini çeşitlendirme yoluna gidebilir. 

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Long-term and Short-term Relations Between Bitcoin and Turkey and G7 Countries Stock Exchanges
2018
Yazar:  
Özet:

This study examines the causal relationship between the price of Bitcoin, which is one of the cryptocurrencies, and the stock exchanges of Turkey and the G7 countries, which is often referred to in recent years. The reason for the fluctuation in Bitcoin prices began in 2013 was the daily data between 01.01.2013-26.01.2018 used in the study. The study first conducted unit root tests and aggregation analysis. The VECM (Vector Error Correction Model) was used to analyze whether the relationship between the variables is in a long-term balance, while the short-term relationships were studied with the help of the Granger Cause/WALD test. The results of the analysis found that no long-term balance relationship between Bitcoin and other country exchanges could be mentioned, while the short-term conclusion was that the UK exchange (FTSE) was the cause of Bitcoin. Bitcoin is also found to be the cause of the S&P 500 and the Canadian Stock Exchange (STSX). As a result, it turns out that in the short term, these three stock exchange indicators could also give an idea about the fluctuation of the Bitcoin price. Investors can go on the way to diversify their risks by investing in Bitcoin and both between these research-themed exchanges.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (FESA)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 401
Atıf : 1.433
2023 Impact/Etki : 0.257
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi (FESA)