Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 17
 İndirme 6
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Öğrencilerinin Vektörel Çarpım Konusundaki Alan Bilgilerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
International Journal of Active Learning
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, ilköğretim matematik öğretmenliği ikinci sınıf lisans öğrencilerinin vektörel çarpım konusundaki bilgi düzeyi ile analitik geometriye yönelik görüşlerinin belirlenmesini ve bunların cinsiyet değişkeni açısından incelenmesini amaçlamaktadır. Ayrıca öğrencilerin vektörel çarpım konusundaki bilgi düzeyi ile analitik geometriye olan genel görüşleri arasındaki ilişkide araştırılmak istenmiştir. Araştırmanın örneklemini, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında, Buca Eğitim Fakültesinde ilköğretim matematik öğretmenliği okumakta olan ikinci sınıf lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmada ilk olarak vektörel çarpım konusunu içeren 16 maddelik test uygulanmıştır. İkinci veri toplama aracı ise Ilgün, Azak ve Takunyacı’nın (2012) geliştirdiği “Analitik Geometri Tutum ve Öz Yeterlilik” ölçeğidir. Araştırmada genel tarama modeli tercih edilmiştir. Araştırmanın sonucunda lisans öğrencilerin vektörel çarpım konusunda başarılı oldukları ve öğrencilerin vektörel çarpım başarı puanlarının cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir fark yaratmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Lisans öğrencilerinin analitik geometriye yönelik genel görüşlerinin puan ortalamaları incelendiğinde yüksek düzeyde olduğu aynı zamanda ölçeğinin alt boyutlarından olan öz-yeterlik ve başarı gerekliliğinin yüksek olduğu ancak zorluk alt boyutunun orta düzeyde olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Lisans öğrencilerin analitik geometriye yönelik genel görüşlerinin ve alt boyutlarının cinsiyete göre anlamlı bir farklılık göstermediği sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmanın incelediği son alt problemin ulaştığı sonuca göre lisans öğrencilerin vektörel çarpım konusunu öğrenme düzeyi ile analitik geometriye yönelik görüşleri arasında yüksek düzeyde, pozitif ve anlamlı bir ilişkinin olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Elementary Mathematics Teaching Undergraduate Students' Content Knowledge On Vector Product
2022
Yazar:  
Özet:

This research aims to determine the knowledge level of the second year undergraduate students of primary education mathematics teaching about vector multiplication and their views on analytical geometry and to examine these in terms of gender variable. In addition, it was aimed to investigate the relationship between the knowledge level of the students on vector multiplication and their general views on analytical geometry. The sample of the research consists of 2nd year undergraduate students studying primary school mathematics teaching at Buca Education Faculty in the fall semester of the 2020-2021 academic year. In the research, firstly, a 16-item test including vector multiplication was applied. The second data collection tool is the "Analytical Geometry Attitude and Self-Efficacy" scale developed by Ilgün, Azak, and Takunyacı (2012). The general scanning model was preferred in the study. As a result of the research, it was concluded that undergraduate students were successful in vector product and the vector product success scores of the students did not make a significant difference according to the gender variable. When the mean scores of the undergraduate students' general views on analytical geometry were examined, it was concluded that the sub-dimensions of the scale, self-efficacy and achievement requirement were high, but the difficulty sub-dimension was moderate. It was concluded that the general views and sub-dimensions of undergraduate students towards analytical geometry did not differ significantly according to gender. According to the result of the last sub-problem examined by the research, it was determined that there was a high level, positive and significant relationship between the undergraduate students' learning level of vector multiplication and their views on analytical geometry.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


International Journal of Active Learning

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 56
Atıf : 455
2023 Impact/Etki : 0.286
International Journal of Active Learning