Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
Eksik İstihdam ile İşten Ayrılma Niyeti Arasındaki İlişki
2023
Dergi:  
İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada eksik istihdamın tüm boyutlarıyla işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkiler araştırılmıştır. Anket yöntemi ile toplanan veriler Açımlayıcı Faktör Analizi, Kruskal Wallis H, Mann Whitney U, Spearman Korelasyon Analizi yöntemleriyle analiz edilmiştir. Haftalık ortalama çalışma saatleri tercih ettikleri çalışma saatleriyle uyumlu olmayan, gönülsüz yarı zamanlı ve geçici veya sınırlı süreli, önceki işlerinden daha az ücret alan, eğitim düzeylerine uygun olmayan işlerde çalışanların işten ayrılma niyeti puanlarının daha yüksek olduğu sonucuna varılmıştır. Çalışmanın ampirik sonuçları fazla niteliklilik-eksik istihdam ve işten ayrılma niyeti arasında anlamlı ve pozitif ilişkinin varlığını göstermiştir. Ayrıca çalışmanın tüm hipotezleri kabul edilmiş olup çıkarımlar tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Between Underemployment and Turnover Intention
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the relationships between all sizes of underemployment and turnover intention. The data obtained using the survey method were analyzed by statistical methods such as Exploratory Factor Analysis, Kruskal Wallis H, Mann Whitney U, Spearman Correlation Analysis. It was concluded that the turnover intention scores of those who work in jobs whose average weekly working hours are not compatible with their preferred working hours, who are involuntary part-time and temporary or of limited term, who receive less wages than their previous jobs, and which are not suitable for their education level, are higher. The empirical results show a significant and positive link between overqualification-underemployment and turnover intention. All the study’s hypotheses were accepted, and implications were discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 240
Atıf : 643
2023 Impact/Etki : 0.442
İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi