Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Öai Ders Kitaplarındaki Odi Bilgisi Sunan Uygulamaların Bir Analizi
2024
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özel Amaçlı İngilizce (ÖAİ) bağlamlarında Ortak Dil Olarak İngilizce’nin (ODİ) araştırılması, son birkaç yılda önemli sonuçlar ortaya koymuştur. Ayrıca, bu sonuçlar, ÖAİ'ye genel yaklaşım perspektifinde, ana dili İngilizce olanların yeterliliklerine ulaşmaktan daha çok bağlamla ilgili ve işlevsel dil kullanımına doğru bir geçişi başlatmıştır. Yine de literatürün, bu değişimin ÖAİ ders kitaplarını ve işitsel materyalleri ne kadar içine yerleştirdiğini ortaya çıkarmak için daha fazla çalışmaya ihtiyacı vardı. Bu nedenle bu çalışma, son dönemdeki ÖAİ ders kitaplarının ve işitsel materyallerin ODİ'nin özellikleriyle ne ölçüde örtüştüğünü keşfetmeyi amaçlamıştır. Çalışmada, ders kitapları ve ses kayıtları, ODİ özelliklerine yapılan göndermelerin varlığı veya yokluğu açısından, özellikle ODİ ile bilgilendirilmiş aktiviteler, İngilizce'yi yakın çevre ülkeleri dışında kullanmanın teşviki ve otantik gelişen İngilizce iletişiminin kullanılması açısından ele alınmıştır. Bulgular, dile maruz kalmada Standart İngilizce normlarının baskın olduğunu, ODİ ile bilgilendirilmiş etkinliklerin eksikliğini ve ders kitaplarında genişleyen çevre kültürlerinin seyrek temsilini ortaya çıkarmıştır. Benzer şekilde, dinleme parçaları, parçalardaki İngilizce kullanıcıların tanıtıcıları olarak anadili İngilizce olanlara yönelik güçlü bir tercih göstermiştir. Çalışma, ESP eğitmenleri ve materyal tasarımcıları için bir dizi kritik çıkarım sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

An Analysis Of Elf-informed Practices In Esp Coursebooks
2024
Yazar:  
Özet:

The investigation of English as a Lingua Franca (ELF) in English for Specific Purposes (ESP) contexts has produced significant results in the last few years. Moreover, these results have initiated a shift from achieving native speaker competency to more context-related and functional language use in the perspective of the overall approach to ESP. Yet, the literature needs more study to reveal how far this shift has embedded ESP coursebooks and audio materials. Therefore, this study aimed to explore to what extent the recent ESP coursebooks and audio materials matched the characteristics of ELF. In the study, four ESP coursebooks and their audio tracks were analyzed in terms of the presence or absence of references to ELF features, specifically; ELF-informed activities, the promotion of using English outside the inner circle countries, and the use of authentic expending circle English communication. The findings revealed the dominance of Standard English in language exposure, a dearth of ELF-informed activities, and a sparse representation of expending circle cultures in the four ESP coursebooks. Similarly, the listening tracks showed a strong preference for native English speakers as the introducers of English users in the tracks. The study presents a number of critical implications for ESP instructors and material designers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.633
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi