Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 4
İzmirli’nin Hâkîzâde’ye Reddiyesi Çerçevesinde Sarık Sarma ile İlgili Rivâyetlerin Değeri
2023
Dergi:  
Trabzon İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı’nın son dönemi ile Cumhuriyet’in ilk dönemine tanıklık eden İsmail Hakkı İzmirli (1869-1946), Kur’ân ilimleri, kelâm, fıkıh, hadîs, felsefe ve mantık gibi pek çok alanda eser telif etmiş şahsiyetlerdendir. İzmirli, gerek çeşitli kurumlarda yürüttüğü muallimlik, müderrislik, müdürlük, müfettişlik ve azalık gibi görevlerle gerekse kaleme aldığı kitap ve makalelerle büyük bir mücadele vererek içinde bulunduğu devrin siyasî, sosyal, fikrî ve kültürel hayatında zuhûr eden problem ve meselelere çözüm üretip bu alanlarda önemli katkılar sağlamıştır. İzmirli’nin, Sebîlürreşâd ve Cerîde-i İlmiyye gibi önemli mecmualarda muhtelif konulara dair yazılar kaleme alması yaşadığı dönemin meselelerine bağımsız kalmadığını ortaya koymaktadır. Nitekim bu yazılardan biri de “Her Müslüman’ın Sarık Sarması Vâcib midir?” ismiyle Sebîlürreşâd mecmuasında yayınlanan makale olup İzmirli bu makalesinde sarık sarmanın vâcib olduğunu dile getiren bir yazıya cevap vermiş, hadis ve fıkıh ilmi çerçevesinde konunun tahlil ve tenkidini yapmıştır. Bu çalışmada da sarık sarmaya dair rivâyetler, İzmirli’nin Hâkîzâde’ye reddiyesi çerçevesinde incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Value Of Transmission About Wrapping The Imāma In Framework İzmirli’s Refusal To Hakizade
2023
Yazar:  
Özet:

Ismail Hakkı Izmirli who witnessed the last period of the Ottoman Empire and the first period of the Republic of Turkey, is one of the personalities who wrote articles in many fields such as Qur'anic sciences, kalām, fiḳh, Ḥadīth, philosophy and logic. Izmirli worked as a teacher, professor, director, inspector and member in various institutions. He made significant contributions in these fields by making a great struggle with the books and articles he wrote, by producing solutions to the problems and issues that appeared in the political, social, intellectual and cultural life of the period he was in. The fact that Izmirli wrote articles on various subjects in important journals such as “Sebilürresad” and “Ceride-i Ilmiyye” reveals that he was not independent of the issues of his time. As a matter of fact, one of these articles is an article that published in the journal “Sebilürresad” under the name of “Is it Wād̲j̲ib for Every Muslim to Wrap the Imāma?” In this article, Izmirli, replied to an article which was state, that the Imāma is wād̲j̲ib, and analyzed and criticizes the subject within the framework of the science of hadith and fiqh. In this study, Izmirli’s article, which deals with the transmissions about the Imāma and the Imāma wrapping, is examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Trabzon İlahiyat Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 262
Atıf : 314
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini