Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
1939 Buyuk Erzi̇ncan Depremi̇nde Devleti̇n Afete Mudahalesi̇ ve Elesti̇ri̇ler
2024
Dergi:  
Akademik Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada 27 Aralık 1939 tarihinde Türkiye’nin doğusunda Erzincan merkezli meydana gelen büyük depreminin neden olduğu sorunları gidermek, zor durumda olan bölge halkına yardımcı olmak için depremin ilk anından itibaren devletin nasıl bir yol haritası oluşturduğu ele alınmıştır. Bölgedeki yapı stokunun inşaat tekniği ve kullanılan malzeme açısından yetersiz olmasından dolayı büyük yıkıma neden olan deprem neticesinde bölge halkı mevsimin de kış olması nedeniyle büyük sıkıntılara maruz kalmıştır. Bu deprem Erzincan ve doğrudan etkilediği on bir ilde yaşayan halkın hafızasında uzun yıllar silinmeyecek hatıralar oluşturmuştur. Yurt içinde hızlı bir şekilde oluşturulan yardım komiteleri vasıtasıyla depremzedelerin yakın ve uzun vadedeki ihtiyaçları giderilmeye çalışılmıştır. Ülke içinde yapılan yardım çalışmalarının dışında bu büyük felakete gerek bölge ülkeleri gerekse daha uzak coğrafyalardaki ülkeler ve yardım kuruluşları kayıtsız kalmamış, çeşitli miktarlarda ayni ve nakdi yardımlarda bulunmuşlardır. Araştırmada depremin meydana gelmesi ile birlikte devletin afete müdahalesi ve bu müdahaleye yönelik eleştiriler ve müdahale sırasında eksik bırakılan hususlar arşiv belgeleri ve devrin gazeteleri üzerinden birlikte değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

State Intervention In Disaster In The Great Erzincan Earthquake Of 1939 and Criticisms
2024
Yazar:  
Özet:

In this study, it is handled how the government created a road map from the first moment of earthquake to help the people of the region in difficult situations and in order to solve the problems caused by the great earthquake that occurred based in Erzincan in the east of Turkey on December 27,1939. Due to the inadequate building stock in the region in terms of construction techniques and materials used, with the result of the earthquake which caused great destruction on the people of the region exposed to massive difficulties due to the winter season. This earthquake occurred memories that will not be forgotten for many years in the minds of the people living in Erzincan eleven provinces to directly affected with aid committees quickly formed within the country were tried to be met the near and long term needs of earthquake victims. Apart from the aid efforts carried out within the country, both countries in the region and countries in more distant geography and aid organizations were not indifferent, provided various amounts of in kind and cash aid to this great disaster. In the study, the state’s intervention to the disaster with the earthquake occurred, criticisms towards this intervention, and the issues that were left out during the intervention were evaluated together through archieve document and newspaper of the period.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Yaklaşımlar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 1.995
2023 Impact/Etki : 0.32
Akademik Yaklaşımlar Dergisi