Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Askerî Gücün Savaş Dışı Kullanımı: Afganistan ve Irak’ta Kolluk İstikrar Harekâtı
2023
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu karşılaştırmalı analiz, askerî güç kullanımında geleneksel muharebe görevlerinin ötesine geçen yenilikçi bir yaklaşım olan kolluk istikrar harekâtı doktrinini incelemektedir. Kolluk istikrar harekâtı, çatışma alanlarında ya da çatışma sonrası istikrarsız bölgelerde kamu düzeninin yeniden tesisi ile emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik faaliyetler olarak tanımlanmaktadır. Afganistan ve Irak örnekleri üzerinden yapılan karşılaştırmalı vaka analizi aracılığıyla, askerî personelin ya da askerî statülü kolluk kuvvetlerinin kolluk istikrar harekâtı amacıyla kullanılmalarının gerekçelerinin, zorluklarının ve sonuçlarının ortaya konulması çalışmanın temel amacıdır. Bu farklı çatışma deneyimlerini bir araya getiren analiz, bir doktrin olarak kolluk istikrar harekâtının kuvvetli ve zayıf tarafları ile geleceğin harekât ortamında uygulanabilirliği üzerine odaklanmaktadır. Doğası gereği kapsamlı ve çok yönlü bir yaklaşımı gerekli kılan bu doktrinin çatışma sonrası istikrarı destekleme, sivil-asker işbirliğini sağlama ve karmaşık ortamlarda barışın hatlarını şekillendirmedeki etkinliğine dair değerlendirmelere de çalışma içerisinde yer verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Non-combat Use Of Military Power: Stability Policing In Afghanistan and Iraq
2023
Yazar:  
Özet:

This comparative analysis examines the doctrine of stability policing, an innovative approach to the use of military force that goes beyond traditional combat missions. Stability policing operations are defined as activities aimed at the restoration of public order and the maintenance of law and order in conflict zones or post-conflict areas. Through comparative case studies of Afghanistan and Iraq, the main objective of the study is to explore the rationale, challenges, and consequences of the use of military personnel or military status law enforcement forces for stability policing operations. Bringing together these different conflict experiences, this analysis focuses on the strengths and weaknesses of stability policing operations as a doctrine and on its applicability in the future operational environment. The study also includes assessments of the effectiveness of this doctrine, which by its very nature requires a comprehensive and multifaceted approach to support post-conflict stability, ensure civil-military cooperation, and shape the contours of peace in contemporary complex environments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 314
Atıf : 1.691
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini