Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
René Guénon’un Din ve Gelenek Anlayışı
2024
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelenekselci ekolün kurucusu olarak kabul edilen René Guénon Fransız filozof ve mistik bir yazardır. Guénon, modern dünyada geleneksel değerlerin yok olduğunu ve bunun sonucunda insanların manevi anlamdan yoksun bir şekilde yaşadığını vurgular. Geleneklerin modernizm tarafından reddedildiği ve yok edildiği bir dünyada, insanların köklerini anlama ve değer sistemlerine bağlı kalmaları gerektiğini savunur. Guénon, dini ritüellerin ve sembollerin gerçek anlamlarını ve esaslarını keşfetmeye yönelik bir yaklaşım sunar. Ona göre, dinin atalarımızın deneyimleri ve yaşadıkları hakikatlerle bağlantılı olduğunu ve bu nedenle içsel bir anlama sahip olduğunu belirtir. Guénon, tüm dinlerin temel hakikate, yani mutlak bir gerçeğe indirgenebileceğine dair bir argüman sunar. Ona göre, dinlerin dış görünüşünden ziyade içsel özüne odaklanmak önemlidir ve bu şekilde farklı dinler arasında bir birlik olduğu görülebilir. Guénon, geleneksel bilgelik geleneğini ve içerdiği gizli bilgileri ele alır. Ona göre dinler farklı coğrafyalarda ve kültürlerde ortaya çıkmış olsalar da hepsi insanların doğal olarak sahip olduğu ahlaki ve manevi değerlerin ifadesidir. Ona göre insanlık gerçek köklerine ancak spiritüel ve mistik bir yolculuk ile ulaşabilir. Guénon, bir dinin doğru anlaşılabilmesi için o dinin ezoterik boyutuna erişilmesi gerektiğini savunur. Aksi takdirde, sadece dinin yüzeysel bir anlayışı oluşur ve gerçek öğretileri anlamak mümkün olmaz. Guénon, din felsefesi ve ezoterizm konuları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır ve bugün hala etkisini sürdürmektedir. Bu çalışmamızda Guénon’un din ve gelenek anlayışı üzerinde durulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

René Guénon's Understanding Of Religion and Tradition
2024
Yazar:  
Özet:

René Guénon, who is considered the founder of the traditionalist school, is a French philosopher and mystical writer. Guénon emphasizes that traditional values have disappeared in the modern world and as a result, people live without spiritual meaning. He argues that in a world where traditions are rejected and destroyed by modernism, people must understand their roots and remain committed to their value systems. Guénon offers an approach to discovering the true meanings and essences of religious rituals and symbols. According to him, religion is linked to the experiences of our ancestors and the truths they lived through, and therefore has an inner meaning. Guénon presents an argument that all religions can be reduced to a fundamental truth, an absolute truth. According to him, it is important to focus on the inner essence of religions rather than their external appearance, and in this way one can see unity among different religions. Guénon discusses the traditional wisdom tradition and the secret knowledge it contains. According to him, although religions have emerged in different geographies and cultures, they are all expressions of moral and spiritual values that people naturally possess. According to him, humanity can only reach its true roots through a spiritual and mystical journey. Guénon argues that in order to understand a religion correctly, the esoteric dimension of that religion must be reached. Otherwise, only a superficial understanding of the religion will occur and it will not be possible to understand the real teachings. Guénon is known for his work on religious philosophy and esotericism, and remains influential today. In this study, we will focus on Gueno's understanding of religion and tradition.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 213
Atıf : 175
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini