Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Dijital Ebeveynlik Farkındalığının Çocukların Duygu Düzenleme Becerileri Üzerindeki Etkisi
2024
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı dijital ebeveynlik farkındalığının çocukların duygu düzenleme becerileri üzerindeki etkisini incelemektedir. Araştırma ilişkisel tarama modeli ile tasarlanmıştır. Çalışma grubunu ilkokul çağında çocuğa sahip ebeveynler oluşturmaktadır. Çalışma grubu 203 ebeveynden oluşmaktadır. Ebeveynlerin yüzde 66’sının (n:134) kadın, yüzde 34’ünün (n:69) erkek olduğu saptanmıştır. Yaş ortalamalarının 38.37±7.11 olduğu tespit edilmiştir. Araştırmanın verilerini toplamak amacıyla araştırmacı tarafından tasarlanan “Kişisel Bilgi Formu”, “Dijital Ebeveynlik Farkındalığı Ölçeği” ve “Çocuklarda Duygu Düzenleme Ölçeği Yetişkin Formu” kullanılmıştır. Verilerin analizinde SPSS programı aracılığı ile tanımlayıcı ve frekans analizleri, korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; dijital ebeveynlik farkındalığı boyutları olan olumsuz model olma, ihmal etme, verimli kullanma ve risklerden koruma ile duygu düzenleme becerileri alt boyutları olan duygu yoğunluğu ve duygu düzenleme düzeyleri arasında anlamlı ilişkiler vardır. Regresyon analizi sonuçlarına göre; dijital ebeveynlik farkındalığı boyutlarının çocukların duygu düzenleme becerileri boyutlarını yordadığı saptanmıştır. Sonuç olarak; ebeveynlerin olumsuz model olma ve ihmal etme düzeyi yükseldikçe çocukların ağırlıklı olarak duygu yoğunluğu yönünden olumsuz etkilendiği; ebeveynlerin verimli kullanma ve risklerden koruma düzeyi düştükçe çocukların ağırlıklı olarak duygu düzenleme boyutunda olumsuz etkilendiği söylenebilir. Elde edilen bulgular tartışılarak araştırma sonuçlarına bağlı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Digital Parenting Awareness On Children's Emotion Regulation Skills
2024
Yazar:  
Özet:

This study investigates the effect of digital parenting awareness on children's emotion regulation skills. The research was designed with a relational screening model. The study group consists of 203 parents with elementary school-age children. Of the participants, 66% (n:134) were female, and 34% (n:69) were male. The mean age was 38.37±7.11. Data were collected through the "Personal Information Form," developed by the researcher, "Digital Parenting Awareness Scale," and "Scale of Emotion Regulation in Children-Adult Form,". Descriptive statistics, correlation, and regression analyses were conducted on SPSS to analyze the data. The findings suggested significant associations between dimensions of digital parenting awareness (negative modeling, digital neglect, efficient use, and protecting from risks) and emotion intensity and regulation. Regression analysis showed that digital parenting awareness predicted children's emotion regulation skills. The increase in negative modeling and neglect and the decrease in efficient use and protection had a negative effect on children’s emotional intensity. The findings were discussed based on the previous literature, and some suggestions were made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 803
Atıf : 2.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini