Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Ateistler ve Agnostikler Arasındaki Farklar: Çeşitli Tutumların Karşılaştırılması
2023
Dergi:  
Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birçok çalışma inançsızlığın farklı türlerinin olduğunu göstermektedir. Bazı çalışmaları ateizm ve agnostisizmi inançsızlığın iki farklı türü olarak tanımlarken, bazıları agnostisizmi ateizmin bir türü olarak görmektedir. Bu makale ateistlerin ve agnostiklerin çeşitli konulardaki tutum farklılıklarını ele almaktadır. Bu farklılığın tespiti amacıyla “International Social Survey Programme: Religion IV (ZA7570_v2.1.0)”in din ve değerlere ilişkin veri seti kullanılmıştır. Veriler gesis.org'dan indirilmiş ve analiz edilmiştir. Anket verileri GESİS (n=46267) tarafından 2017-2020 yılları arasında 33 ülkeden toplanmıştır. Ateist ve agnostiklerin sayısı 11759'dur (%58,4 ateist). İki grup demografik özellikler, dine yönelik tutumlar, cinsel tutumlar, siyasi tercih, bilime güven ve mutluluk düzeyi açısından karşılaştırılmıştır. Analiz sonuçları, ateistlerin ve agnostiklerin birçok konuda farklı tutumlara sahip olduğunu ve ateistlerin agnostiklere göre daha kesin inançlı olduklarını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Differences Between Atheists and Agnostics: A Comparison Of Various Attitudes
2023
Yazar:  
Özet:

Many studies show that there are different types of nonbelief. Some of them define atheism and agnosticism as two different types of nonbelief, while others see agnosticism as a form of atheism. This paper deals with the differences in attitudes of atheists and agnostics on various issues. In order to detect this difference, the dataset of “International Social Survey Programme: Religion IV (ZA7570_v2.1.0)” on religion and values was used. The data were downloaded from gesis.org and analyzed. Survey data were collected by GESIS (n=46267) from 33 countries between 2017 and 2020. The number of atheists and agnostics is 11759 (58.4% atheist). The two groups were compared in terms of demographics, attitudes towards religion, sexual attitudes, political preference, trust in science, and happiness. The results of the analysis show that atheists and agnostics have different attitudes on many issues and that atheists are more true believers than agnostics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Din Eğitimi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 196
Atıf : 224
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini