Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 82
 İndirme 44
 Sesli Dinleme 1
Sınıf Öğretmenlerinin Mesleki Yenilikçilik Eğilimleri
2023
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bilim ve teknolojideki gelişmeler; bireyi sürekli kendini yenilemeye, değişiklikleri takip ederek kendini geliştirmeye yöneltmiştir. Toplumların sosyal, kültürel, ekonomik açıdan gelişebilmeleri için hedeflere ulaşmada en önemli araç eğitimdir. Toplumların gelişmişlik düzeyleri ile eğitim sistemleri arasında doğrudan bir ilişki vardır. Toplumun, yapı taşlarından biri olan öğretmenlik mesleği, bu gelişmeler ve yeniliklere sürekli uyum sağlamak zorundadır. Öğretmen yerinde saymamalı; araştırmalı, okumalı ve kendini geliştirirken öğrencilerinin gelişmesi için de çaba harcamalıdır. Öğretmenlerin, yenilikçi yapıda yönelimde olmaları öğrencilerin de bu yönelime bağlı olarak olumlu yönde tutum geliştireceklerine neden olacaktır. Bu çalışmanın amacı, sınıf öğretmenlerinin mesleki yenilikçilik eğilimlerini belirlemektir. Bu amaçla elli iki adet çoktan seçmeli maddeden oluşan ölçek, görüşleri alınmak üzere rastgele yöntemle seçilmiş 250 sınıf öğretmenine sunulmuştur. Araştırmanın verilerini toplamak için ‘Sınıf Öğretmenlerinin Mesleki Yenilikçilik Eğilimleri Ölçeği’ kullanılmıştır. Ayrıca sınıf öğretmenlerinin mesleki yenilikçilik eğilimleri; cinsiyet ve kıdem yılı gibi değişkenlere göre de incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre yapılan çalışmanın üç alt boyutunda; öğrenmede yenilikçi, meslekte yenilikçilik ve yeniliğe direnç konularında öğretmenlerin olumlu yönde eğilimli oldukları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Teachers Of The Sinef Professionals
2023
Yazar:  
Özet:

The developments in science and technology have directed the individual to constantly renew himself, to follow the changes and to develop himself. Education is the most important tool in achieving goals for socially, culturally and economically developing societies. There is a direct relationship between the levels of development of societies and the educational systems. The teaching profession, which is one of the structures of society, must constantly adapt to these developments and innovations. The teacher should not count in place; he should research, read, and develop himself while also strive for the development of his students. The teachers are in the direction of the innovative structure and the students will also develop their attitude in the positive direction depending on this direction. The aim of this study is to determine the professional innovation trends of classmates. For this purpose, the scale consisting of fifty two already selected subjects was presented to 250 class teachers selected by random methods to receive opinions. To collect the research data, the 'Class Teachers' Professional Innovation Trends Scale' was used. In addition, class teachers’ professional innovation trends have also been studied according to variables such as gender and senior years. According to the results of the study, in three subdimensions of the study, the teachers have been found to be positive in learning, innovation in the profession and resistance to innovation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini