Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 79
 İndirme 26
Sporcularda Çay, Sigara ve Gazlı İçeceklerin Boy, Kilo ve Kemik Mineral Yoğunluğu Üzerine Etkilerinin Araştırılması
2011
Dergi:  
Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, spor yapan insanların, aile gelir düzeyleri, sigara, çay ve gazlı içecekleri içme durumlarının, boy, kilo ve Kemik Mineral Yoğunluk KMY değerlerini etkileyip etkilemediğinin araştırılması ve sporcuların bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya, yaş ortalamaları 16.62 ± 0.92 yıl olan toplam 80 sporcu dahil edildi. Deneklerin her birinin lomber bölge L1-L4 kemik mineral yoğunlukları, Dual Energy X-ray Absorbtiometry DEXA ile g/cm² ölçüldü. Yine deneklerin Aile gelirleri ile birlikte, günlük çay, gazlı içecekler ve sigara içme durumları sorgulandı. Ayrıca boy ve kilo değerleri de tespit edildi. Bu verilerin analizinde SPSS 15.0 paket programı kullanıldı. Sigara, çay ve gazlı içecekleri içme ile boy, kilo ve kemik mineral yoğunluk değerleri arasında bir ilişki olmadığı tespit edilmiştir. Bununla birlikte ailenin gelir düzeyi ile KMY değerleri arasında bir ilişki olmamasına karşın boy ile p≤0.01, kilo ile p≤0.05 düzeyinde anlamlı ilişki olduğu saptanmıştır. Sonuçta, büyüme çağındaki sporcularda sigara, çay ve gazlı içecekler içmek boy, kilo ve KMY değerleri üzerine etkili olmadığı belirlendi. Sigaranın boy, kilo ve KMY değişkenleri üzerinde etkili olmamasında, deneklerin %26.3’ünün sigara içmesi ve günlük sigara içme ortalamasının 1.67 ± 0.79 düşük olmasının sonucu etkileyen bir unsur olabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 427
Atıf : 1.387
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini