Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 101
 İndirme 56
2001 Krizi Sonrası Türkiye’de Döviz Kuru ve Enflasyon İlişkisi: Döviz Kuru Geçiş Etkisinin Var Analizi
2018
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, 2001 krizi sonrası Türkiye ekonomisinde döviz kurunun enflasyona geçiş etkisi incelenmektedir. İlgili dönem para politikası açısından enflasyon hedeflemesi rejimini; kur politikası açısından ise dalgalı döviz kuru rejimini içermesi bakımından önemlidir. Enflasyon hedeflemesi rejimine geçilmesiyle birlikte temel amaç fiyat istikrarı olarak belirlense de döviz kurları, enflasyon hedeflemesinde referans alınan makro değişkenler arasında yer almaya devam etmiştir. Çalışmada, toplam arz-toplam talebi temsil eden değişkenlerin 2003:1-2016:12 dönemine ait aylık verileri kullanılarak vektör otoregresif (VAR) modeli tahmin edilmektedir. VAR modeli kapsamında uygulanan etki-tepki, varyans ayrıştırma ve Granger nedensellik analizlerinden elde edilen bulgular, ham petrol ithalat fiyatlarının orta vadede daha etkin olduğunu ve enflasyonun yaklaşık %28’ine kaynaklık ettiğini gösterirken; döviz kurlarının ise kısa vadede daha etkin olduğunu ve enflasyonun yaklaşık %15’ini açıkladığını göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.052
Atıf : 8.119
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini