Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 255
 İndirme 96
Enflasyon ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Türkiye Örneği
2019
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de yıllar içerisinde yüksek enflasyon rakamları, aşırı dalgalı döviz oranları ve beklenenin altında görülen büyüme oranları yaşanmıştır. 2000 yılında yaşanan küresel krizinden sonra Türkiye’nin uygulamış olduğu sıkı para ve maliye politikası uygulamaları ilerleyen yıllarda düşük enflasyon oranı, istikrarlı döviz kuru ve yükseliş eğilimde ekonomik büyüme oranları şeklinde sonuç vermiştir. Bu çalışmada Türkiye için 2002:Q1 ile 2018:Q3 yılları arasındaki dönem incelenmiştir ve alınan ekonomik başarının, zaman serileri arasında VAR modeli ile değişkenlerin bağlantıları yorumlanmıştır. Ulaşılan sonuçta enflasyon ve ekonomik büyüme oranları arasında tek yönlü güçlü bir nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir. Bu bağlamda ekonomik büyümenin de enflasyon oranlarını yukarı yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır. Yani ekonomik büyümenin enflasyonu arttırdığı gözlenmiştir. Türkiye'nin bazı dönemlerde çözmekte zorlandığı enflasyon probleminden kurtulmak için öncelikli olarak uygulaması gereken politikası ithal bağımlılığını azaltmak olmalıdır. Yerli üretim desteklenmeli, bu konuda gerekli olan teşvik ve projeler belirlenmeli ve etkin bir şekilde uygulanmalıdır. İthal bağımlılığının azaltılması ve mümkünse sonlandırılması enflasyonun kontrolü ve istikrarı hususunda oldukça fazla önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Inflation and Economic Growth Relationship: An Example Of Turkey
2019
Yazar:  
Özet:

In Turkey over the years, high inflation figures, excessive wave currency rates and the growth rates below expected have been experienced. After the global crisis in 2000, the rigorous monetary and financial policy practices implemented by Turkey have resulted in low inflation rates, stable currency rates and economic growth rates in the rise trend in the years ahead. This study examined the period between 2002:Q1 and 2018:Q3 years for Turkey and interpreted the ties between the economic success, the VAR model and the variables between the time series. It was found that there was a strong causal relationship between inflation and economic growth. In this context, the economic growth has also been achieved as a result of inflation rates upward. It is noted that economic growth increases inflation. The policy that Turkey must implement in the first place to get rid of the inflation problem that it has been difficult to solve in some periods should reduce import dependency. The domestic production should be supported, the necessary incentives and projects in this regard should be determined and effectively implemented. The reduction and, if possible, the end of import dependency is of great importance for the control and stability of inflation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.502
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini