Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 22
Koruma Sorumluluğunun Geleceğine Yönelik Ümitler: Kenya’da Koruma Sorumluluğu Başarısı
2021
Dergi:  
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geniş çaplı ve sistematik insan hakları ihlallerinin sıklıkla vuku bulduğu günümüzün anarşik nitelikli uluslararası sisteminde hem insan haklarının hem de uluslararası barış ve güvenliğin korunmasının sağlanması için çözüm olarak öne sürülen koruma sorumluluğu yaklaşımının devlet içi çatışmalar karşısında çözümsüz kalan uluslararası hukukun dışında bırakılmaması gerektiği savunulur. İnsani müdahalenin eksik ve sorunlu yönlerini tamamlamaya çalışan koruma sorumluluğu, korurken sorumluluk, sorumlu koruma ve odak noktaları girişimleri gibi açılımlar vasıtasıyla devlet içi çatışmalarda sivillerin korunması için müdahale hakkı uluslararası hukuka dahil edilmeye çalışılmaktadır. Yaklaşımlar ve türevlerinin içeriğindeki eksiklikler ile uygulamaların teoriden farklı ürettiği kötü sonuçlar meşruiyeti zayıflatarak bir uluslararası hukuk normu oluşumunu engellemektedir. Koruma sorumluluğu yaklaşımının meşruiyetinin sağlanması için hala gidilecek çok uzun bir yol olsa da BM kararları, bildirgeler, raporlar ve mahkeme kararlarında sıklıkla yer verilmesi, hükümetler arası ve hükümet dışı uluslararası organizasyonların/STK’ların yoğun çalışmaları ve uluslararası toplum tarafından gerçekleştirilen başarılı müdahale uygulamaları geleceğe yönelik ümitleri yeşertmektedir. Bu bağlamda 2007 Kenya seçimlerinde yaşanan iç çatışmalar karşısında uluslararası toplumun önleme safhasında hızlı ve koordineli şekilde yürüttüğü koruma sorumluluğunun başarısı yaklaşımın gelişimi konusunda beklentileri yükseltmiştir. Bu çalışmanın amacı koruma sorumluluğu yaklaşımının geleceğine ışık tutmak için yaklaşımın mevcut durumunu değerlendirmek ve 2007-2013 Kenya seçimlerinde yaşanan iç çatışmalar karşısında uluslararası toplumun uyguladığı başarılı diplomatik müdahalenin koruma sorumluluğunun gelişim sürecine katkısını değerlendirmektir.

Anahtar Kelimeler:

Hope To The Future Of Protection Responsibility: The Success Of Protection Responsibility In Kenya
2021
Yazar:  
Özet:

In today’s anarchist-qualitative international system, where widespread and systematic human rights violations are frequently found, the approach of protection responsibility as a solution for ensuring the protection of both human rights and international peace and security should not be left beyond the international law that remains unresolved in the face of intra-government conflicts. The protection responsibility, which seeks to complete the missing and problematic aspects of human intervention, is attempted to include the right of intervention to protect civilians in state conflicts through openings such as responsibility while protecting, responsible protection and focus points initiatives in international law. The deficiencies in the contents of their approaches and derivatives, and the negative consequences that the practices produce differently from the theory, weaken the legitimacy and prevent the formation of an international law standard. Although the long way to ensure the legitimacy of the approach to protection liability remains to be taken, the frequent inclusion of the United Nations decisions, statements, reports and court decisions, the intense work of inter-governmental and non-governmental international organizations/STKs and the successful intervention practices carried out by the international community brings hope for the future. In this context, the success of the international community’s protection responsibility in the prevention phase in the face of the internal conflicts in the 2007 Kenya elections has raised expectations for the development of the approach. The aim of this study is to evaluate the current situation of the approach to keep the future of the protection responsibility approach light and to evaluate the contribution of successful diplomatic intervention by the international community to the development of the protection responsibility process in the face of the internal conflicts in the 2007-2013 Kenya elections.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 405
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini