Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 40
 İndirme 12
Investigation Of Measurement Invariance Of Pisa 2015 Collaborative Problem Solving Skills Turkey, Norway, Singapore
2021
Dergi:  
International Journal of Assessment Tools in Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, PISA 2015 Xandar alt testi ile ölçülen iş birlikli problem çözme becerilerinin Singapur, Norveç ve Türkiye için ölçme değişmezliğini incelemektir. Araştırma, Türkiye (1032), Norveç (923) ve Singapur'dan (1035) PISA 2015 iş birlikli problem becerileri çalışmasında 2990 katılımcıdan elde edilen veriler ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın ilk adımında, Xandar alt testinin faktör yapısını elde etmek için açımlayıcı faktör analizi yapılmıştır. İkinci adımda ise elde edilen model doğrulayıcı faktör analizi ile incelenmiştir. Bunun için verilerin modele uyumu doğrulayıcı faktör analizinde2 / df (3.127), RMSEA (0.027), CFI (0.987) ve TLI (0.979) değerleri ile kontrol edilmiştir. İş birlikli problem çözme becerilerinin ölçme değişmezliğinin analizi için çok gruplu doğrulayıcı faktör analizi kullanılmıştır. Bulgular, işbirlikçi problem çözme modelinin Singapur, Norveç ve Türkiye için sadece yapısal değişmezliği sağladığını, ancak metrik, ölçek ve katı değişmezlik aşamalarını sağlamadığını göstermektedir. Elde edilen sonuçlar, bu ülkeler arasında anlamlı karşılaştırmalar yapılamayacağını, çünkü faktör yükleri, varyanslar, hata farkları ve kovaryansların ülkeler arasında farklılaştığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to examine measurement invariance of collaborative problem solving skills measured by PISA 2015 Xandar subtest for Singapore, Norway, and Turkey. The research was conducted with 2990 participants’ data obtained from Turkey (1032), Norway (923), and Singapore (1035) on PISA 2015 collaborative problem solving study. In the first part of the study, exploratory factor analysis was performed to obtain the factor structure of the Xandar subtest. Then, the model data fit was checked by confirmatory factor analysis via X2/df (3.127), RMSEA (0.027), CFI (0.987) and TLI (0.979) values. Multi-group confirmatory factor analysis was used in invariance analyses. The findings show that the collaborative problem solving model met only configural invariance across the countries and has not met the metric, scale, and strict invariance stages. The results show that meaningful comparisons cannot be made between the countries, because the factor loadings, variances, error variances, and covariances differ among countries.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Assessment Tools in Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 423
Atıf : 581
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini