Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 82
 İndirme 49
The Opinions Of Lecturers About The Materials Used in Teaching Turkish For Foreigners
2015
Dergi:  
Researcher
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarını yürüten öğretim elemanlarının yabancılara Türkçe öğretiminde kullanılan materyaller hakkındaki görüşlerini belirlemektir. Araştırma, durum çalışması deseniyle kurgulanmıştır. Nitel araştırma yöntemi kullanılan çalışmada veriler, yarı yapılandırılmış görüşme formu yoluyla toplanmış, içerik analizi yoluyla çözümlenmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarını yürüten 10 öğretim elemanı oluşturmaktadır. Araştırmada geçerlik ve güvenirliği artırmak için uzman görüşüne başvurulmuş ve çalışma doğrudan alıntılarla desteklenmiştir. Öğretim elemanları, yabancılara Türkçe öğretiminde kullandıkları materyallerin çeşitliliği, avantajları, karşılaştıkları sorunlar, kullanım süreci ve yabancılara Türkçe öğretiminde materyal kullanımına yönelik öneriler hakkında görüşler bildirmişlerdir. Araştırmadan elde edilen verilere göre, öğretim elemanlarının yabancılara Türkçe öğretiminde en çok kitap, bilgisayar, defter-kalem-silgi materyallerini kullandığı ortaya çıkmıştır. Günümüzde yabancı dil öğretimi için çevrimiçi programların veya teknoloji destekli araçların kullanımı her geçen gün artmasına rağmen öğretim elemanlarının geleneksel sınıflarda en sık kullanılan araçlardan vazgeçememeleri onların teknoloji tabanlı materyalleri içselleştiremediklerini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Researcher

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Researcher