Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 83
 İndirme 33
Girişimci Eğilimi Göstermeyen Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Potansiyelinin Araştırılması
2018
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimciliğin büyük ivme kazandığı günümüz dünyasında üniversite öğrencilerinin girişimcilik düzeyi ve üniversitenin yol-göstericilik rolü önem taşımaktadır. Üniversite eğitiminden sonra Türkiye’deki öğrencilerin girişimci davranışı göstermemeleri ve özel sektör ya da kendi işini kurma yerine devlet kurumunda çalışmayı tercih etmeleri önemli bir sorun olarak görülmüştür. Bu çalışma üniversite öğrencilerinin girişimcilik potansiyeli olup olmadığı ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak için gerekli desteğin alınıp alınmadığına odaklanmıştır. Bu şekilde öğrencilerin eksik noktaları, ihtiyaç ve istekleri ortaya konulmaya çalışılmıştır. Çalışma 2015 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri ile yüz yüze mülakat şeklinde gerçekleştirilmiştir. Üniversitede öğrenim gören toplam 1140 öğrenci örneklem olarak alınmıştır. Kendini girişimci görmeyen 499 öğrenciye Demografik Anket ile 17 sorudan oluşan Girişimcilik Karakter Anketi olan Kauffman FastTrac uygulanmıştır. Girişimciliğin merkezi olan üniversite öğrencilerine “kendini girişimci görüyor musun?” sorusu yöneltilmiştir. “Hayır, kendimi girişimci görmüyorum” diyen 499 öğrencinin girişimci karakter taşıdığı tespit edilmiştir. Bu öğrencilerin neredeyse tamama yakını girişimcilikle ilgili üniversiteden çok yüksek beklenti içinde oldukları görülmüştür. Kendini girişimci görmeyen 499 öğrencinin Kauffman Envanteri “Girişimci (40-51)” kategorisi ile girişimci potansiyeli geliştirilebilecek olan “Girişimci Olabilir (30-39)” kategorisi birlikte ele alındığında; %85 oranında girişimci karakter taşıdıkları tespit edilmiştir. Ayrıca bu öğrencilerin üniversiteden beklenti içinde oldukları veönemlisi girişimci olmama kararında üniversitenin bilgi ve yönlendirmesiyle değişebileceği %74 oranında olduğu görülmüştür. Sonuç olarak bu çalışma ile üniversite öğrencileri içerisinde kendisini girişimci olarak tanımlamayan öğrencilerin de büyük bir potansiyele sahip olduğu görülmüştür. Yükseköğretim kurumu ve üniversitelerin girişimcilik konusunda bakış açısını değiştirerek ellerinde var olan potansiyeli kullanacak yeni yaklaşımlar geliştirmesinin önemli bir adım olduğunu düşünmekteyiz. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.659
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi