Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 82
 İndirme 38
Ogrenme Ortamlarinin Fi̇zi̇ksel Duzeni̇ Acisindan Sinif Ogretmenleri̇ni̇n Karsilastiklari Sorunlar
2019
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Etkili bir eğitim-öğretim için sınıf yönetimi, üzerinde durulması gereken konulardan biridir.  Etkili bir sınıf yönetimi için ise en önemli unsurlardan biri öğrenmenin gerçekleştiği bir çevrenin oluşturulabilmesi amacıyla sınıfın fiziksel ortamının düzenlenmesidir. Bu araştırmanın temel amacı, öğrenme ortamlarının fiziksel düzeni açısından sınıf öğretmenlerinin karşılaştıkları sorunları belirlemektir. Araştırma 2017-2018 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Bursa ili merkezinde 25'i özel okulda, 25'i devlet okulunda görev yapmakta olan toplam 50 sınıf öğretmeni ile gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerden karşılaştıkları sorunları belirlemek ve bu sorunlara ne gibi çözüm önerileri geliştirdiklerini belirlemek amacıyla araştırmacılar tarafından hazırlanan yarı yapılandırılmış görüşme formunu doldurmaları istenmiştir.  Araştırma nitel araştırma desenlerinden durum çalışması deseninde yürütülmüş olup verilerin analizinde betimsel analiz tekniğinden yararlanılmıştır. Öğretmenlerin en fazla öğrenci sayısı, araç-gereç ve temizlik ile ilgili sorun yaşadıkları en az tahtanın yeri, ortak kullanım alanları ve sınıf boyutları ile ilgili sorun yaşadıkları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Problems With The Physical System Of The Learning Environments
2019
Yazar:  
Özet:

Class management for an effective education-learning is one of the topics that should be focused on.  For effective class management, one of the most important elements is the organization of the class physical environment in order to create an environment in which learning occurs. The main objective of this research is to identify the problems faced by classmates in terms of the physical arrangement of learning environments. The research was carried out in the 2017-2018 educational-learning year with a total of 50 class teachers who are in office in the public school, 25 in the private school in the center of the city of Bursa. Teachers were asked to fill a semi-configured interview form prepared by the researchers in order to identify the problems they encounter and determine what solutions they have developed to these problems.  The research quality research patterns have been carried out in the case study pattern and have been used in the analysis of data with the visual analysis technique. It is determined that teachers have the highest number of students, have problems with the vehicle and cleaning; have the lowest problem with the place of the plate, the common areas of use and the size of the class.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.632
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi