Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Avrupa Yayın Balıklarında (silurus Glanis Linnaeus, 1758) İki Farklı Sperm Toplama Yöntemi
2023
Dergi:  
Su Ürünleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Avrupa yayın balığı (Silurus glanis L., 1758) su ürünleri sektörü ve yapay üretim yöntemlerinde kaliteli anaç üretimi için önemli bir türdür. Yayın balığı üreme başarısını belirleyen en önemli adımlardan biri yeterli ve kaliteli sperm elde etmektir. Bu çalışmanın amacı, Avrupa yayın balığından sperm elde etmek için kullanılan iki farklı yöntemi karşılaştırmaktır. İlk yöntem, testislerden cerrahi olarak sperm elde edilmesi (CS) ve ikinci yöntem ise sağım yoluyla sperm toplanmasıdır (SS). Döllenme oranı CS ve SS grupları arasında yüzde olarak hesaplanmış olup döllenme oranı en yüksek (%81.87±17.38) SS grubunda elde edilmiştir. Mevcut çalışmadaki bulgulara göre, döllenme için sperm elde etme yönteminde erkek Avrupa yayın balığını öldürmenin gerekli olmadığı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Two Different Methods Of Sperm Collection In European Catfish (silurus Glanis Linnaeus, 1758)
2023
Yazar:  
Özet:

The European catfish (Silurus glanis L., 1758) is an important species for the aquaculture sector and the production of quality broodstock in artificial fertilization methods as well. One of the crucial steps determining the success of the reproduction of catfish is to obtain sufficient and good-quality sperm. The aim of this study is to compare two different methods used to obtain sperm from European catfish. The first method is surgery extraction of testicular sperm from taking testicles (CS) and the second method collection of sperm by stripping (SS). The fertilization rate was calculated as a percent for CS and SS groups and the highest fertilization rate was found in the SS group (81.87 ± 17.38%). According to the findings in the present study, it was concluded that it is not necessary to kill male European catfish to get sperm for fertilization.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Su Ürünleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.339
Atıf : 5.952
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini