Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 5
Alüminyuma Maruz Kalan Sıçanların Böbreklerinde 3-benzoil-7-hidroksi Kumarin Bileşiğinin Tnf-α ve Kaspaz-3 İmmün Reaktivitesi Üzerine Etkileri
2023
Dergi:  
Kommagene Biyoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Alüminyum (Alu) ile tedavi edilen sıçanların böbrek dokularında 3-benzoil-7-hidroksi kumarin bileşiğinin apoptotik belirteçler üzerindeki etkilerini araştırmayı amaçladık. Deney için 28 adet Wistar albino erkek ratlar 4 gruba (n=7) ayrıldı Kontrol Grubu: Deney süresince sıçanlara gün aşırı 1 ml/kg %0.9 NaCl oral gavaj yolu ile verildi. Alüminyum (Alu) Grubu: Suda çözünmüş, Alu bileşiği intraperitonal(i.p.) yol ile 30 gün boyunca 8.3 mg/kg/gün aşırı uygulandı. Tedavi Grubu: Sıçanlara gün aşırı 10 mg/kg 3-Benzoyl-7-Hydroxy kumarin oral gavaj yolu ile 30 gün süreyle uygulandı. Alu + Tedavi Grubu: 8.3 mg/kg Alu su içinde hazırlandı ve i.p. deney süresi boyunca gün aşırı 10 mg/kg 3-Benzoyl-7-Hydroxy kumarin oral gavaj ile uygulandı. 30 günlük deney sonunda anestezi altında hayvanların böbrek dokusu alınarak uygun koşullarda saklandı. Elde edilen verilere göre Alu uygulaması böbrek dokusunda Kaspaz-3, TNF-α ve MDA düzeylerinin artmasına neden olmuş ve 3-benzoil-7-hidroksi kumarin bileşiğinin bu değişiklikleri önemli ölçüde tersine çevirdiği görüldü.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of 3-benzoyl-7-hydroxy Coumarin Compound On Tnf-α and Caspase-3 Immunreactivity In Kidneys Of Rats Exposed To Aluminum
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, we aimed to investigate the effects of 3-benzoyl-7-hydroxy coumarin compound on apoptotic markers in the kidney tissues of rats treated with Aluminum(Alu). 28 Wistar albino male rats were divided into four groups (n = 7) as: Control Group: 1 ml/kg 0.9% NaCl was administered by oral gavage every other day during the experiment. Aluminium (Alu) Group: Alu was prepared in water and given by intraperitoneal(i.p) for 30 days at an excess of 8.3 mg/kg/day. Treatment Group: 10 mg/kg 3-Benzoyl-7-Hydroxy Coumarin was administered to rats by oral gavage every other day for 30 days. Alu + Treatment Group: 8.3 mg/kg Alu was prepared in water and administered i.p for 30 days every other day, and then 10 mg/kg 3-Benzoyl-7-Hydroxy Coumarin was administered to rats by oral gavage every other day for 30 days. At the end of the 30-day experiment, the kidney tissue of the animals were removed under anesthesia and stored under appropriate conditions. In according to our data, Alu administration caused increased Caspase-3 TNF-α and MDA levels in kidney tissue, and 3-benzoyl-7-hydroxy coumarin was found to significantly reverse these changes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kommagene Biyoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 173
Atıf : 75
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini