Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 69
 İndirme 40
The Investigation Of The Effects Of Omega 3 Fatty Acids and Sesame Oil On Cyclosporine-a Induced Immunosupressive and Oxidant Effects In Rats
2015
Dergi:  
Kocatepe Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Wistar Albino rat kullanılarak 15 gün boyunca gerçekleştirildi (n=7). 1)Kontrol: Fizyolojik salin gastrik gavaj ile verildi. 2) CsA: CsA (15 mg/kg/gün) subkutan (sc) olarak uygulandı. 3) CsA+SO grup: CsA (15 mg/kg/day; sc) ve SO (1 ml/kg, gavaj) olarak verildi. 4) CsA+O-3: CsA (15 mg/kg/gün; sc) ve O-3 (100 mg/kg, gavaj) olarak verildi. 5) CsA+SO+O-3: CsA (15 mg/kg/gün; sc), SO (1 ml/kg, gavaj) ve O-3 (100 mg/kg, gavaj) eş zamanlı olarak verildi. 6) SO: sadece SO (1 ml/kg; gavaj) ve 7) O-3: sadece O-3 (100 mg/kg, gavaj). Son uygulamalardan 24 saat sonra ratlar sakrifiye edildi. Biyokimyasal analizler için kan, karaciğer ve böbrek dokuları toplandı. Tüm gruplar arasında NOx bakımında bir fark belirlenmedi. CsA gruba göre diğer tüm gruplarda IL-1α, IL-1β seviyesindeki değişimler önemsizdi. Buna karşın IFN-γ düzeyleri SO ve O-3 hariç diğer tüm gruplarda arttı. Kontrol gruba göre CsA grubunda MDA, GSH, SOD ve CAT düzeylerindeki değişimler hem karaciğer hem de böbrek dokusunda önemsizdi. CsA grubuna göre CsA+O-3 grubunda böbrek dokusu MDA, GSH ve SOD düzeyleri yüksek bulunurken, buna karşın karaciğerdeki değişimler önemsizdi. Bu bulgulara göre, CsA ile birlikte SO ve O-3'ün kullanımı böbreklerde CsA'nın indüklediği oksidatif stresin önlenmesinde yeni bir yaklaşım olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kocatepe Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 686
Atıf : 2.249
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini