Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Yeni Kumaraswamy Genişletilmiş Garima Dağılımı İstatistiksel Özellikleri ve Uygulaması
2023
Dergi:  
İstatistikçiler Dergisi:İstatistik ve Aktüerya
Yazar:  
Özet:

Bu makale yeni bir Kumaraswamy Genişletilmiş Garima dağıLım ailesini sunmayı amaçlamaktadır. Kümülatif bir dağılım fonksiyonu, başarısızlık oranı, risk oranı, ters risk fonksiyonu, tek fonksiyon, kümülatif risk fonksiyonu, moment r-th, moment üreten fonksiyonun karakteristik fonksiyonu, momentler, ortalama ve varyans, Lorenz ve Bonferroni eğrileri, sıra istatistikleri, MLE, arızalar arasındaki ortalama süre (MTBF), Renyi ve Tsallis entropileri gibi özellikleri elde ettik. MLE tekniği, yeni Kumaraswamy Extended Garima dağılımının parametrelerini tahmin eder. MLE tekniğinin parametreleri, doğrusal olmayan bir denklem sistemi ve Simetrik Bilgi Matrisi kullanılarak türetilir. Ayrıca sonuçlar olasılık dağılımları olduğundan diğerlerine benzer. Bulgulara göre, bu veri setlerine önerilen dağılım, mevcut olasılık dağılımlarından daha iyi uymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Novel Kumaraswamy Extended Garima Distribution, Statistical Properties and Its Application
2023
Yazar:  
Özet:

This essay aims to present a novel Kumaraswamy Extended Garima distribution family. We obtain a cumulative distribution function, the failure rate, the risk rate, the inverse risk function, the odd function, the cumulative risk function, the moment r-th, the characteristic function of the moment generating function, the moments, the mean and the variance, Lorenz and Bonferroni curves, order statistics, MLE, mean time between failures (MTBF), Renyi and Tsallis entropies. The MLE technique estimates the parameters of the new Kumaraswamy Extended Garima distribution. The parameters of the MLE technique are derived using a nonlinear system of equations and the Symmetric Information Matrix. Furthermore, the consequences are analogous to others because they are probability distributions. According to the findings, the proposed distribution fits these data sets better than existing probability distributions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İstatistikçiler Dergisi:İstatistik ve Aktüerya

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 124
Atıf : 454
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini