Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Deriner Baraj Gölü Zooplanktonu (artvin-türkiye)
2024
Dergi:  
Acta Aquatica Turcica
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 2020-2021 yılları arasında Deriner Baraj Gölü'nde belirlenen 8 istasyonda mevsimsel olarak yapılmıştır. Belirlenen istasyonlarda mevsimsel zooplankton takson çeşitliliği ve zenginliğini belirlemek amacıyla 55 mikron göz açıklığında plankton ağı ile yüzey sularından örnekler toplanmıştır. Zooplankton dağılımında tür sayısı açısından sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde diğer mevsimlere göre daha fazla takson kaydedilmiştir. Rotifera türlerinin sayısı fazla olmakla birlikte her mevsim görülen en yaygın tür Polyarthra dolichoptera olmuştur. Rotifera'dan Asplanchna sieboldi, Copepoda'dan Acanhopdiaptomus denticornis ve Cladocera'dan Daphnia cucullata gruplarının baskın türleriydi.

Anahtar Kelimeler:

Zooplankton Of Deriner Dam Lake (artvin-turkiye)
2024
Yazar:  
Özet:

This study was carried out seasonally at 8 stations determined in Deriner Dam Lake between 2020 and 2021. In order to determine the seasonal zooplankton taxon diversity and richness at the determined stations, the samples were collected in the surface water with a plankton net with a mesh size of 55 µm. In the distribution of zooplankton, more taxon was recorded in autumn and spring seasons compared to other seasons in terms of both the number of species and the number of individuals. In addition to presence of Rotifera species in high numbers in general, Polyarthra dolichoptera is the most common species seen in all seasons. Asplanchna sieboldi from Rotifera, Acanhopdiaptomus denticornis from Copepoda, and Daphnia cucullata from Cladocera were the dominant species of their groups.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Acta Aquatica Turcica

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 979
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini